Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Fitch: Πότε θα γίνει η άρση των capital controls


Σταδιακή χαλάρωση των capital controls από τα τέλη του 2016 βλέπει η Fitch υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και θα συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος.

 Σύμφωνα με τα όσα ανεφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι ελληνικές αρχές είναι πιθανόν να θελήσουν να δουν περαιτέρω βελτίωση στην επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη προτού προχωρήσουν σε αξιόλογη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων.

«Οι περιορισμοί στις αναλήψεις καταθέσεων αποθαρρύνουν τους πελάτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες» τονίζει στη συνέχεια, και επισημαίνει ότι οι καταθέσεις θα επιστρέψουν μόνο εφόσον, εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες καταθέτες ή εάν υπάρξει ένας νέος γύρος χαλάρωσης των περιορισμών.

Ενα πιθανό παράδειγμα χαλάρωσης των capital controls θα ήταν η αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων των 420 ευρώ ανά καταθέτη. Ομως είναι δύσκολο να εκτιμηθεί αν οι καταθέτες έχουν επαρκή εμπιστοσύνη στις τράπεζες ή αν μια χαλάρωση θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν νέο γύρο αναλήψεων.

Όπως αναφέρεται στη συνέχεια, ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα παραμένει εξαρτημένος, σε μεγάλο βαθμό, από τη χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος και κυρίως από τον ακριβό ELA.

H επαναφορά του waiver τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τον Fitch, θα παράσχει σημαντική βοήθεια στις τράπεζες, οι οποίες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το 7% της χρηματοδότησης του ELA με τη φθηνότερη χρηματοδότηση της ΕΚΤ. «Παρότι δεν αποτελεί ένα σημαντικό αριθμό, οι τράπεζες θα ωφεληθούν» σπεύδει να σημειώσει.

Στις θετικές εξελίξεις συμπεριλαμβάνεται και η ένταξη των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα «φθηνής» χρηματοδότησης (TLTRO) της ΕΚΤ, μέσω του οποίου διασφαλίζεται τόσο η μακρά περίοδος ωριμάνσεων, όσο και το μικρότερο κόστος δανεισμού. Καταλήγοντας, ο οίκος Fitch εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,9% το 2016, με σταδιακή βελτίωση, όσο πλησιάζουμε στο 2017.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου