Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο πρόεδρος της Tσεχίας ανακοίνωσε δημοψήφισμα για ΕΕ-ΝΑΤΟ - Παρέμβαση Χ.Κίσινγκερ για το Brexit

του Βασίλη Καπούλα
Τις τελευταίες της ημέρες φαίνεται ότι ζει η ΕΕ στη μορφή όπως είναι τώρα καθώς πριν λίγο ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ενώ το "γεράκι" της διπλωματίας Χ.Κίσινγκερ πραγματοποίησε άκρως ενδιαφέρουσα παρέμβαση για το Brexit.

Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που μιλάει για μια ΕΕ σαν μια "άμορφη μάζα" και τις ευθύνες που επιρρίπτει στους πολίτες της ΕΕ για το προσφυγικό επειδή είμαστε "απρόθυμοι να δεχτούμε τη διαφορετικότητα".

Βέβαια ο ηγέτης της Τσεχίας είπε ότι θα λάβει θέση υπέρ της παραμονής της χώρας του και στους δύο οργανισμούς, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγει σίγουρα «παραμονή».

«Δεν συμφωνώ με εκείνους που υποστηρίζουν την απόσυρση της χώρας από την ΕΕ αλλά θα κάνω τα πάντα για να οργανώσω δημοψήφισμα για εκείνους όπου θα μπορέσουν να εκφράσουν τη γνώμη τους. Το ίδιο ισχύει και για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ».

Στην Τσεχία, η ικανοποίηση από τη συμμετοχή στην Ε.Ε. έχει υποχωρήσει στο 25% σύμφωνα με έρευνα του Απριλίου, από 32% ένα χρόνο πριν.

Το σκηνικό στην ΕΕ αναμένεται να αλλάξει ριζικά καθώς και στην Ιταλία πρωτεύει δημοσκοπικά ένας ακόμα ευρωσκεπτικιστής ο Μπέπε Γκρίλο ο οποίος έχει ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ (αν και το ιταλικό σύνταγμα δεν το προβλέπει έχει όμως τη σημασία του)

Προβάδισμα δύο μονάδων του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών αποτυπώνει δημοσκόπηση την οποία δημοσιεύει την Παρασκευή η εφημερίδα La Repubblica.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέμπε Γκρίλο εξασφαλίζει ποσοστό 32,3%, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ακολουθεί με 30,3%.

O πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Henry Kissinger, υποστήριξε ότι το Brexit αποτελεί «ευκαιρία» για την Ευρώπη και οι ΗΠΑ έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της ηπείρου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Kissinger χαρακτήρισε το Brexit ως «Κλασική απεικόνιση του νόμου των αθέλητων συνεπειών». Επιπλέον αναγνώρισε ότι η ψήφος ήταν γεμάτη συναισθηματισμούς.

Ο Kissinger παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον και συμβουλεύει τη Βρετανία να διατηρήσει καλές σχέσεις με την Ευρώπη ενώ πιστεύει ότι υπάρχουν πιθανότητες για τη Βρετανία να επιστρέψει στην Ευρώπη στο μέλλον καθώς όπως λέει δεν πρέπει να υπάρχει τιμωρία αλλά διαπραγμάτευση για να υπάρχει ενότητα….

«Η ΕΕ δεν πρέπει να συμπεριφερθεί στη Βρετανία ως ένα δραπέτη από τη φυλακή αλλά ως ένα πιθανό συμπατριώτη»…

«Η επίδραση της Βρετανικής ψήφου είναι τόσο βαθιά επειδή τα συναισθήματα που αντανακλά δεν περιορίζονται στη Βρετανία ή στην Ευρώπη».

«Η πιο δημοφιλής αντίδραση στους θεσμούς της ΕΕ υπάρχει και στις μεγαλύτερες χώρες ειδικά τη Γαλλία και την Ισπανία».

«Παρόλ' αυτά προκαλώντας την έκφραση του συναισθήματος και αγνοώντας τις συνέπειες δημιουργείται ένα μονοπάτι μεγαλύτερης απογοήτευσης».

«Υπήρχε σφοδρή διαμάχη στη Βρετανία σε όλο το πολιτικό πλέγμα και το Brexit ήταν κάτι αναπάντεχο ακόμη και από τους περισσότερους υποστηρικτές».

«Πολλοί υποστηρικτές του Brexit αιφνιδιάστηκαν από την επιτυχία τους»…

«Όλα αυτά τα στοιχεία  έχουν ξεπεραστεί επειδή το Ευρωπαϊκό όραμα που δημιουργήθηκε επί δεκαετίες έχει αναπτυχθεί σε κάτι «σκληρωτικό». Οι εσωτερικές διαμάχες της ΕΕ έχουν αυξηθεί και επικεντρωθεί σε δομικές αντιπαραθέσεις. Στη διαδικασία, το όραμα που υποκινεί τη θυσία έχει αποδυναμωθεί».

«Η ιστορική ψήφος δείχνει ότι οι ανησυχίες της Ευρώπης έχουν αυξηθεί μυωπικά στα χρόνια που έχουν περάσει από το Σχέδιο Μάρσαλ».

«Σε πολύ μεγάλο βαθμό η Ευρώπη σήμερα έχει απορροφηθεί στην διαχείριση των δομικών προβλημάτων και δεν εργάζεται πάνω στους σκοπούς της. Από την παγκοσμιοποίηση της μετανάστευσης, η προθυμία θυσίας έχει αποδυναμωθεί. Αλλά το καλύτερο μέλλον δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς θυσίες προς το παρόν. Μια κοινωνία απρόθυμη να αποδεχτεί αυτή την διαφορετικότητα πέφτει σε τέλμα και μέσα στις δεκαετίες απορροφά την ουσία».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου