Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Σοβαρό κράτος - Βουλγαρία: Άμεση απέλαση για τους μετανάστες που πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια


Η Βουλγαρία θα μεταφέρει σε κλειστούς καταυλισμούς τους μετανάστες που συγκρούστηκαν με την αστυνομία σ’ έναν προσφυγικό καταυλισμό και θα αρχίσει να τους απελαύνει στο Αφγανιστάν, απ΄όπου προέρχονται, τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Περισσότεροι από 400 αιτούντες άσυλο, θυμωμένοι για τον περιορισμό τους στον καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στην πόλη Χαρμανλί (νότια), κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ξέσπασμα επιδημίας στην περιοχή, συνελήφθησαν έπειτα από συγκρούσεις με την αστυνομία αργά χθες.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και πλαστικές σφαίρες για να καταστείλει τις ταραχές κατά τις οποίες 25 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

 Τρεις μετανάστες χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια μετά τις συγκρούσεις, πρόσθεσε. Σήμερα το πρωί ο προσφυγικός καταυλισμός, που είναι ο μεγαλύτερος της Βουλγαρίας και στεγάζει κάπου 3.000 αιτούντες άσυλο, έμοιαζε με πολεμική ζώνη, με σπασμένα τζάμια, αναποδογυρισμένους κάδους σκουπιδιών και μπάζα.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάστημα 15 μηνών, πολλοί από τους οποίους φεύγουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους στο Αφγανιστάν, στη Συρία και στο Ιράκ. Ορισμένοι εισήλθαν στη Βουλγαρία, μέλος της ΕΕ, από την Τουρκία με την ελπίδα ότι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς πιο πλούσιες χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπου οι περισσότεροι επιθυμούν να εγκατασταθούν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. “Ο καταυλισμός πρέπει να κλείσει”

 Ο Μπορίσοφ κάλεσε τους κατοίκους του Χαρμανλί να παραμείνουν ήρεμοι και να αποφύγουν να προκαλούν τους αιτούντες άσυλο.

Μια μικρή ομάδα ντόπιων που ανέμιζαν βουλγαρικές σημαίες απαίτησαν το κλείσιμο του καταυλισμού. “Αυτός ο καταυλισμός πρέπει να κλείσει. Πρέπει να δείτε πώς είναι εδώ τα Σαββατοκύριακα. Περιφέρονται σε μεγάλες ομάδες και παίρνουν φρούτα και λαχανικά από την αγορά χωρίς να πληρώνουν”, δήλωσε ένας κάτοικος, ο Ρούζι Σόεφ. Την περασμένη εβδομάδα, κάτοικοι της πόλης, με την παραίνεση εθνικιστικών κομμάτων, διαδήλωσαν ζητώντας να κλείσει ο καταυλισμός. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι μετανάστες πάσχουν από μεταδοτικές δερματικές ασθένειες.

Οι διαδηλώσεις οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο του καταυλισμού προκειμένου οι ισχυρισμοί να διερευνηθούν από υγειονομικούς αξιωματούχους. Είπαν πως οι πληροφορίες ήταν υπερβολικές και πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Η Βουλγαρία ύψωσε έναν φράχτη στα σύνορά της με την Τουρκία και ενίσχυσε τους μεθοριακούς ελέγχους για να περιορίσει την είσοδο παράτυπων μεταναστών. Περίπου 17.000 μετανάστες έχουν συλληφθεί τους πρώτους δέκα μήνες του έτους, αριθμός μειωμένος κατά το ένα τρίτο και πλέον σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015.

Παρά τους μειούμενους αριθμούς των μεταναστών που φθάνουν στη Βουλγαρία, τους τελευταίους μήνες βούλγαροι εθνικιστές έχουν οργανώσει διαδηλώσεις ζητώντας να κλείσουν άμεσα όλα τα κέντρα φιλοξενίας στη Βουλγαρία και να απελαθούν οι μετανάστες πίσω στην Τουρκία ή στις χώρες καταγωγής τους. Πολλοί από τους μετανάστες στον καταυλισμό Χαρμανλί έχουν ζητήσει να μεταβούν στη Σερβία –θέλοντας να κατευθυνθούν προς τη δυτική Ευρώπη– όμως ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως κάτι τέτοιο είναι πολιτικά ανέφικτο και έχει στείλει περισσότερους αστυνομικούς στο Χαρμανλί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου