Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Eurostat: Με ρυθμό 0,3% η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο - Στο 0,5% ο πληθωρισμός


Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το δεύτερο παρέμεινε σταθερός ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Οκτώβριο λόγω της μικρότερης μείωσης των τιμών ενέργειας.

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,3% στο τρίτο τρίμηνο, όπως και στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση (σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2015) αυξήθηκε 1,6%, όπως επίσης στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που είχαν ερωτηθεί από το Reuters. Αύξηση κατά 0,4% κατέγραψε το ΑΕΠ στην «ΕΕ των 28».

Σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2015, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1,6% και στην «ΕΕ των 28» κατά 1,8%. Το β' τρίμηνο του 2016 η αύξηση του ΑΕΠ στην ευρωζώνη, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ήταν 0,3%, ενώ στην «ΕΕ των 28» ήταν 0,4%.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο έναντι 0,4% που είχαν αυξηθεί τον Σεπτέμβριο και 0,2% τον Αύγουστο. Οι τιμές ενέργειας ήταν μειωμένες τον Οκτώβριο μόνο 0,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ είχαν υποχωρήσει 3% τον Σεπτέμβριο, κατά 5,6% τον Αύγουστο και 6,7% τον Ιούλιο. Ωστόσο, αν δεν ληφθούν υπόψη οι πιο άστατες τιμές των νωπών τροφίμων και της ενέργειας, ο (σ.σ.: λεγόμενος δομικός) πληθωρισμός υποχώρησε στο 0,7% από 0,8% τους πέντε προηγούμενους μήνες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θέλει να ανέλθει ο πληθωρισμός κοντά στο 2% μεσοπρόθεσμα και αγοράζει ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης στη δευτερογενή αγορά για να διοχετεύσει περισσότερη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και να οδηγήσει τις τράπεζες σε περισσότερες χορηγήσεις δανείων στην πραγματική οικονομία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου