Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Τί να βάλετε στη διατροφή σας για να μειώσετε τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2 κατά 35%


Μπορείτε να περιορίσετε τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά τουλάχιστον ένα τρίτο εάν βάλετε στο εβδομαδιαίο σας διατροφολόγιο τις φακές, τα ρεβίθια, τα φασόλια και τα μπιζέλια, δείχνει μια νέα εκτενής επιστημονική μελέτη, η πρώτη που επιβεβαιώνει την καταλυτική συμβολή των οσπρίων στην προστασία από τη συχνή μεταβολική πάθηση.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Clinical Nutrition, τρεισήμισι μερίδες οσπρίων την εβδομάδα εξασφαλίζουν 35% μικρότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, συγκριτικά με μιάμιση μερίδα την εβδομάδα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili στην Ταρραγόνα της Ισπανίας ανέλυσαν τα αποτελέσματα της μεγάλης μελέτης PREDIMED (Πρωτογενής Πρόληψη Καρδιαγγειακής Νόσου μέσω της Μεσογειακής Διατροφής), εστιάζοντας στον ρόλο των οσπρίων στην εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο η αντικατάσταση τροφών με πολλές πρωτεΐνες και πολλούς υδατάνθρακες με όσπρια μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες εμφάνισης της μεταβολικής πάθησης. Τα στοιχεία αφορούσαν περισσότερα από 3.300 άτομα με αυξημένο εκτιμώμενο καρδιαγγειακό κίνδυνο αλλά χωρίς διαβήτη τύπου 2.

Έπειτα από διάστημα τεσσάρων ετών παρακολούθησης των διατροφικών συνηθειών των συμμετεχόντων, διαπιστώθηκε ότι η αυξημένη κατανάλωση οσπρίων (3,35 μερίδες την εβδομάδα) συσχετίστηκε με 35% μικρότερο κίνδυνο διαβήτη συγκριτικά με την χαμηλή κατανάλωση (1,5 μερίδα την εβδομάδα).

Τα όσπρια είναι μια ομάδα τροφών που παρέχει σημαντική ποσότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β, καθώς και πολύτιμα μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που σημαίνει ότι δεν προκαλούν απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου. Οι ιδιότητές τους αυτές τα καθιστούν διατροφική «ασπίδα» ενάντια στον διαβήτη αλλά και σε πληθώρα άλλων παθήσεων.

Πηγή: onmed.gr
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου