Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Ερντογάν κατά Σαουδικής Αραβίας: «Είμαστε μαζί με το Κατάρ στον αγώνα που δίνει»


Ανοικτά υπέρ του Κατάρ τάχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την άρνηση της Ντόχα να αποδεχθεί τα αιτήματα των αραβικών κρατών για την άρση του εμπάργκο.

Παράλληλα, ο Ερντογάν απέρριψε την απαίτηση του Ριάντ για το κλείσιμο της τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Κατάρ, κάνοντας λόγο για «έλλειψη σεβασμού» προς... την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν είπε πως το τελεσίγραφο των χωρών του Κόλπου έρχεται σε αντίθεση με τη διεθνή νομιμότητα ενώ το χαρακτήρισε ως «επίθεση στην εθνική κυριαρχία του Κατάρ».


Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία «είναι σε θέση να εκτιμήσει και να αγκαλιάσει την αντίσταση του Κατάρ και τον αγώνα του που δίνει έναντι στην ασφυκτική πίεση από την Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο».

«Θεωρούμε τα αιτήματα των χωρών του Κόλπου αντίθετα προς του διεθνείς νόμους. Πρόκειται για ρήγμα στα κυριαρχικά δικαιώματα του Κατάρ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος ενώ υποσχέθηκε στο Κατάρ την αμέριστη βοήθεια της χώρας του.

Τέλος και επιχειρώντας να «δουλέψει» τη Σαουδική Αραβία δήλωσε πως… αναμένει τη απάντηση του Ριάντ για την τουρκική στρατιωτική βάση που έχει προτείνει!

Εκτός όμως από την Σαουδική Αραβία και τα άλλα κράτη της περιοχής ο Ερντογάν επιτέθηκε (πλγίως μεν) και κατά των ΗΠΑ για όπλα που δίνουν στο SDF.

«Θα είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ και εσείς θα συνεργάζεστε με τρομοκράτες; Τι είδους δουλειές είναι αυτές; Σε αυτή την περίπτωση η συνθήκη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναθεωρηθεί» είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις ΗΠΑ.

«Αυτοί που σκέφτονται ότι μπορούν να ξεγελάσουν την Τουρκία, δηλώνοντας ότι θα πάρουν πίσω τα όπλα που έχουν δοθεί σε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, θα καταλάβουν ότι τελικά διαπράττουν ένα λάθος,» συμπλήρωσε ο Ερντογάν αποφεύγοντας πάντως να πει ότι και θα «πληρώσουν για αυτά»… .

Περιορίστηκε μόνο να πει πως η Άγκυρα θα "αποδώσει ευθύνες σε όποια πλευρά έδωσε όπλα στο YPG εάν «έστω και μία σφαίρα βληθεί κατά της Τουρκίας".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου