Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

H Πολωνία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα: Ζητάει από την Γερμανία να πληρώσει για τα εγκλήματα του Β' ΠΠ

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

H Πολωνία δείχνει τον δρόμο και στην Ελλάδα στο ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων καθώς ο ηγέτης του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος του Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS), Γιαροσλάβ Καζίνσκι δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να αιτηθεί νέων πολεμικών επανορθώσεων για τις μαζικές απώλειες που υπέστη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αναφέροντας μάλιστα ότι πρόκειται για μια «ιστορική αντεπίθεση»

Το ζήτημα αφορά την Ελλάδα καθώς είναι ίσως οι μόνες χώρες που δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα μάρκο ως αποζημίωση από τους Γερμανούς.

Η Πολωνία επί κομμουνιστικής κυβερνήσεως ψήφισε το 1953 παραίτηση από το δικαίωμα στο πλαίσιο της επίλυσης του «γερμανικού προβλήματος» στο πνεύμα της δημοκρατίας και της ειρήνης.

Επί της ουσίας δέχτηκε την εντολή της Μόσχας να παραιτηθεί από τις όποιες αξιώσεις της γιατί τότε θα έπρεπε να πληρώσει αποζημιώσεις και η νεοϊδρυθείσα χώρα της Ανατολικής Γερμανίας

Στις 11 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο πολωνικό Κοινοβούλιο η έκθεση του κόμματος του Καζίνσκι, τα ευρήματά της οποίας θα έρθουν σε σύγκριση με εκείνα της ελληνικής αντίστοιχης έκθεσης

Πρέπει να γίνει κατανοητό το πως έγινε ευημερούσα χώρα η Γερμανία. Η ευνοϊκή ρύθμιση που επέβαλαν τότε για χάρη των δύο Γερμανιών ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση συνέβαλε στο μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα της χώρας.

Τώρα όμως η Γερμανία ζει εις βάρος των υπόλοιπων Ευρωπαίων αφού τα δικά της πλεονάσματα είναι ελλείμματα των άλλων

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Άντονι Μασιέρεβιτς, τάχθηκε υπέρ της καταβολής γερμανικών αποζημιώσεων, δήλωσε ότι η Πολωνία τότε ήταν κράτος-μαριονέτα της Σοβιετικής Ένωσης, με αποτέλεσμα η απόφαση αυτοεξαίρεσης να έχει ληφθεί κατ' εντολήν της τότε σοβιετικής Μόσχας.

Επί του πρακτέου πέραν των Εβραίων καμία χώρα δεν αποζημιώθηκε πραγματικά για όσα έκαναν οι Ναζί στον Β' ΠΠ.

Ιδιαίτερα η Ελλάδα, η Πολωνία και η Ρωσία υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές από όλους τους Ευρωπαίους.

Η Ελλάδα εξήλθε εκ του πολέμου με κατεστραμένες όλες τις υποδομές της και με 700.000 νεκρούς. Πρωτοφανής μείωση του πληθυσμού από ασιτία, εξαθλίωση, σφαγές και εκτελέσεις.

Αν κανείς λάβει υπόψη ότι και οι Πολωνοί έχασαν έξι εκατομμύρια από τον πληθυσμό τους ενώ και οι καταστροφές στη χώρα ήταν τεράστιες γίνεται κατανοητό ότι η Γερμανία την γλύτωσε πολύ «φθηνά»

Η Γερμανία έχει 90 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα μηνιαίως από τις εξαγωγές της βιομηχανίας της και δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου