Οι αυξημένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο οδηγούν σε αυξημένες παγκόσμιας δαπάνες για λογισμικό, hardware και υπηρεσίες σχετιζόμενες με την ασφάλεια.
Οι σχετικές δαπάνες θα φτάσουν στα 91,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC Worldwide Semiannual Security Spending Guide που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (sepe.gr) σημειώνοντας αύξηση 10,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Oι παγκόσμιες δαπάνες για λύσεις ασφάλειας θα καταγράψουν μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10% έως το 2021, ανερχόμενες συνολικά σε $120,7 δις.
Σύμφωνα με την IDC, οι τράπεζες, ο κλάδος της βιομηχανίας, οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και ο δημόσιος Τομέας θα είναι οι βασικοί επενδυτές σε λύσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια. Οι τρεις προαναφερθέντες κλάδοι αναμένεται να δαπανήσουν -συνολικά- φέτος πάνω από $27 δις για τον τομέα της ασφάλειας.
Οι επενδύσεις στον τομέα της ασφάλειας σχετίζονται με την προσπάθεια επιχειρήσεων και οργανισμών, προκειμένου να αποφύγουν επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στον κυβερνοχώρο και να συμμορφωθούν με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις. “Καθώς η ανάγκη προστασίας των συνδεδεμένων συσκευών και υποδομών του IoT είναι πρωταρχικής σημασίας, βιομηχανίες, όπως οι Τηλεπικοινωνίες, αλλά και ο δημόσιος Τομέας, θα καθοδηγήσουν την αύξηση των παγκόσμιων δαπανών για την ασφάλεια”, αναφέρει η IDC.
Από την ανάλυση της IDC προκύπτει, εξάλλου, ότι ο πιο ισχυρός τομέας του κλάδου της ασφάλειας θα είναι οι υπηρεσίες, με το hardware να ακολουθεί και το λογισμικό να έπεται. Στο μεταξύ, η μεγαλύτερη γεωγραφική αγορά για τις λύσεις ασφάλειας θα είναι οι ΗΠΑ με συνολικές δαπάνες περίπου $38 δις για το τρέχον έτος. Η δεύτερη μεγαλύτερη γεωγραφική αγορά θα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με συνολικές δαπάνες $6,5 δις, με την Κίνα να ακολουθεί με $6 δις), την Ιαπωνία να έπεται με $5,1 δις και τη Γερμανία να έρχεται στην πέμπτη θέση με $4,6 δις.
Σύμφωνα με την IDC, η Κίνα, η Μαλαισία, η Ινδία και η Σιγκαπούρη, θα είναι οι περιοχές με την ταχύτερη ανάπτυξη των δαπανών για λύσεις ασφαλείας με ποσοστά 26,3%, 19,7%, 18,1% και 17,2%, αντίστοιχα. Η IDC διαπιστώνει, τέλος, στην ανάλυσή της ότι οι μεγάλες και οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις (με περισσότερους από 500 υπαλλήλους) θα ευθύνονται σχεδόν για τα δύο τρίτα των συνολικών δαπανών, που σχετίζονται με την ασφάλεια το 2018.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου