Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Προκόπης Παυλόπουλος: η Μεσόγειος με την αρχαία Ελλάδα, υπήρξε λίκνο του πνεύματος και του πολιτισμού για ολόκληρη την ανθρωπότητα

Την ανεκτίμητη υπηρεσία του «Navarino Environmental Observatory» στη διαιώνιση του λίκνου του πνεύματος και του πολιτισμού, μέσα από τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον της Μεσογείου, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στην Ακαδημία Αθηνών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την απολογιστική παρουσίαση του πενταετούς έργου του Ερευνητικού Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου «Navarino Environmental Observatory» και της ανανέωσης της συμφωνίας μεταξύ των τριών εταίρων: Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και Εταιρείας ΤΕΜΕΣ ΑΕ.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Μεσόγειος και οι λαοί της έχουν να δώσουν πολλά ακόμη στην πρόοδο της επιστήμης και του πολιτισμού για το μέλλον και τόνισε ότι η πρωτοβουλία του «Navarino Εnvironmental Observatory», που αφορά την έρευνα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον της Μεσογείου, είναι διττώς πρωτοποριακή, καθώς αυτός ο διεθνούς, πια, φήμης ερευνητικός κόμβος συνιστά κορυφαίο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αγαστής και διαφανούς συνεργασίας του ακαδημαϊκού και του ιδιωτικού τομέα, από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, του Κέντρου Μελέτης των Επιπτώσεων του Περιβάλλοντος στην Υγεία του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και της εταιρείας TEMEΣ AΕ.
Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι μέσα σε αυτό το θεσμικό και ερευνητικό πλαίσιο, λαμπροί επιστήμονες από όλον τον κόσμο, αφενός, αναπτύσσουν νέες επιστημονικές μεθόδους και επιστημονικά εργαλεία αναφορικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον της Μεσογείου και αφετέρου, εκπαιδεύουν την επόμενη γενιά επιστημόνων.
Ταυτόχρονα, η μεγάλη σημασία της πρωτοβουλίας του «Navarino Εnvironmental Observatory» δικαιολογείται, κυρίως, από το γεγονός ότι αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον της Μεσογείου.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Μεσόγειος και οι λαοί της, με κορυφαίο παράδειγμα την αρχαία Ελλάδα, υπήρξαν λίκνο του πνεύματος και του πολιτισμού για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Επίσης, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι το περιβάλλον της Μεσογείου, ιδίως το ήπιο κλίμα της και κατ’ εξοχήν το φως, ήτοι τα πιο φιλικά στοιχεία για τον άνθρωπο, συνέτειναν καθοριστικώς στη δημιουργική πορεία του πνεύματος και στην αλματώδη πρόοδο της επιστήμης».
«Είναι επιστημονικώς καθοριστικός ο ρόλος του φωτός στις δύο μεγάλες θεωρίες της φυσικής του 20ού αιώνα, συγκεκριμένα, δε, της σχετικότητας και της κβαντικής φυσικής. Όπως, επίσης, είναι δεδομένο ότι η σημασία του φωτός κυριαρχεί στις θρησκευτικές και φιλοσοφικές αντιλήψεις διαφορετικών λαών και πολιτισμών, γεγονός άκρως ενδεικτικό της ζωτικής του σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη, όχι μόνο ως βιολογικής αλλά και ως πνευματικής οντότητας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
«Η Μεσόγειος, και κυρίως το Αιγαίο, με πυρήνα τις Κυκλάδες, είναι, σύμφωνα με τις πιο έγκυρες επιστημονικές έρευνες, η περιοχή με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια φωτεινότητα στον πλανήτη. Πόσο «τυχαίο», άραγε, είναι το γεγονός ότι κατά τη μυθολογία στη Δήλο γεννήθηκε ο Απόλλων, ο Θεός του φωτός; Και για να προεκτείνω το ερώτημα αυτό στη σημερινή συγκυρία: Είναι, άραγε, υπερβολή να ισχυρισθεί κανείς ότι, κατά κάποιον τρόπο, κάθε φωτόνιο δίνει στο πνεύμα και την επιστήμη κάτι εξίσου ουσιώδες και θεμελιακό, όσο η μάζα την οποία παρέχει στα στοιχειώδη σωμάτια το πεδίο του Χιγκς, στο οποίο αντιστοιχεί το ομώνυμο μποζόνιο;» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου