Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Το 32% των νέων θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα λόγω κρίσης


Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από τη φετινή έρευνα European Consumer Payment Report, που διενεργεί κάθε χρόνο η σουηδική εισπρακτική εταιρεία Intrum Justitia. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ανέρχεται σε 49%, το υψηλότερο στην Ευρώπη.

Ακόμη πιο ανησυχητικό, ίσως, είναι το εύρημα εκείνο της έρευνας, σύμφωνα με το οποίο μόλις το 41% των νέων στην Ελλάδα, που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των 21 ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα, πιστεύει ότι έχει ευκαιρία να βελτιώσει τη ζωή του. Ας σημειωθεί ότι το αντίστοιχο μέσο ποσοστό στην Ευρώπη είναι 67%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ποσοστό των νέων, ηλικίας 18-24 ετών, που ήθελαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα το 2014 ήταν πολύ μεγαλύτερο και συγκεκριμένα 53%. Η διαφορά αυτή ίσως δείχνει, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, ότι οι νέοι θεωρούν πως βελτιώνεται η κατάσταση στη χώρα τους και θέλουν να παραμείνουν σε αυτήν. Υπάρχει, ωστόσο, και άλλη ερμηνεία: είτε δεν έχουν τα χρήματα για να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα είτε είναι τόσο απογοητευμένοι –όπως φαίνεται, άλλωστε, από τα ευρήματα της έρευνας– που θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα βελτίωσης των οικονομικών και της ζωής τους γενικότερα.

«Είναι ίσως η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που μια επερχόμενη γενιά νέων δεν απολαμβάνει τις ίδιες οικονομικές ευκαιρίες με τους γονείς τους», επισημαίνει ο Ερικ Φόρσμπεργκ, πρόεδρος και εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Intrum Justitia.

Η τάση, πάντως, αναζήτησης καλύτερης τύχης σε άλλη χώρα από αυτήν της καταγωγής δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο. Σύμφωνα με την έρευνα, το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στην Ουγγαρία (60%), αν και στη χώρα αυτή το ποσοστό των νέων 18-24 ετών που είναι άνεργοι ανέρχεται σε 16%.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου