Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Γερμανία: Όσοι πρόσφυγες «αρνούνται να ενσωματωθούν» ίσως λάβουν μειωμένα προνοιακά επιδόματα


Οι πρόσφυγες που «αρνούνται να ενσωματωθούν» ενδέχεται να λαμβάνουν μελλοντικά μειωμένα τα προνοιακά επιδόματα που τους παρέχονται, εάν τελικά γίνει δεκτή η πρόταση της υπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Αντρέα Νάλες.

«Όποιος φθάνει στην Γερμανία προκειμένου να αναζητήσει καταφύγιο και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες και τις αξίες μας», γράφει η κυρία Νάλες σε άρθρο της στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και εξηγεί ότι θα μειώνονται τα επιδόματα «εκείνων που στέλνουν το μήνυμα ότι δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν».

Κατά την άποψή της, σε αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η συμμετοχή - ή μη - των προσφύγων στα μαθήματα γερμανικής γλώσσας. Μακροπρόθεσμα, επισημαίνει η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, οι πρόσφυγες θα πρέπει να είναι σε θέση να αυτοσυντηρηθούν, «χρησιμοποιώντας όλες τις δεξιότητες και τις δυνάμεις τους». Το ίδιο άλλωστε πρέπει, σύμφωνα με την κυρία Νάλες, να ισχύει και για τους μετανάστες από άλλες χώρες της ΕΕ που ζουν στην Γερμανία. «Οι τοπικές αρχές δεν μπορούν να φροντίζουν επ' αόριστον άπορους πολίτες της ΕΕ», τόνισε, για να προσθέσει ότι «αυτό δεν ήταν ποτέ η ιδέα της ευρωπαϊκής ελευθερίας μετακίνησης, που είναι μεταξύ των μεγαλύτερων επιτευγμάτων της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Την τοποθέτηση της υπουργού Εργασίας χαιρέτισαν στελέχη τόσο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) όσο και των Χριστιανοικοινωνιστών CSU), την ώρα που το Ινστιτούτο της Κολωνίας για την Γερμανική Οικονομία υπολόγιζε την επιβάρυνση του γερμανικού κράτους από την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρέχον και το επόμενο έτος. Τα χρήματα αυτά αφορούν μαθήματα γερμανικών, διαμονή, διατροφή, περίθαλψη και διαδικασίες ενσωμάτωσης. Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να χρειαστεί νέο δανεισμό το αργότερο το 2017, επισημαίνουν οι οικονομολόγοι του IW.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου