Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Barclays: "Υπαρκτός ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία"


Τον κίνδυνο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία φοβάται το 20% των αναλυτών, σύμφωνα με ειδική έρευνα της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 900 αναλυτών, μόλις το 20% εκτιμά ότι το Grexit θα επιβαρύνει σημαντικά τις παγκόσμιες αγορές.

Την ίδια στιγμή, το 30% επισημαίνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει επιπτώσεις μόνο στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, δηλαδή την Ισπανία και την Ιταλία.

Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία, δηλαδή το 50% , εμφανίζεται καθησυχαστικό, υπογραμμίζοντας ότι το Grexit θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο, λόγω του μικρού μεγέθους της ελληνικής οικονομίας.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ  συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία. Στην ερώτηση «ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις αγορές τους επόμενους 12 μήνες», το 15% απαντά η ευρωπαϊκή (άρα ελληνική) κρίση.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, κίνδυνοι επίσης απορρέουν από τη νομισματική πολιτική της Fed, τον πληθωρισμό, την αδύναμη ανάπτυξη σε Κίνα και αναπτυσσόμενες αγορές, τις γεωπολιτικές εντάσεις και τη ρευστότητα.

Παράλληλα, η μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτών φαίνεται ότι προτιμά τις μετοχές, ενώ ακολουθούν τα κρατικά ομόλογα υψηλών αποδόσεων, η αγορά των commodities (πετρέλαιο, χρυσό κ.α.) και οι αναδυόμενες αγορές.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι το γ' 3μηνο του 2015 θα διαμορφωθεί στα 1.200 με 1.250 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, η πλειοψηφία των αναλυτών επισημαίνει ότι η τιμή του πετρελαίου, κατά την ίδια περίοδο, θα διαμορφωθεί στα 60 με 70 δολάρια ανά βαρέλι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου