Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος παζαρεύει το ελληνικό δίκαιο των ομολόγων

Ο Παπαδήμος παζαρεύει το ελληνικό δίκαιο των ομολόγων
Στο τραπέζι βάζει και επίσημα, για πρώτη φορά, ο Λουκάς Παπαδήμος το θέμα της μετατροπής των ελληνικών ομολόγων από το ελληνικό δίκαιο στο αγγλικό το οποίο επιτρέπει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής των χρεών.

Μέχρι τώρα το λέγαμε και το γράφαμε και κανείς δεν μας το διέψευδε, σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Είπε ότι όλα συζητούνται με τους δανειστές μας και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών της που θέλουν η νέα δανειακή σύμβαση να διέπεται από το αγγλοσαξονικό δίκαιο. Ωστόσο,σημείωσε πως «είναι ένα από τα αιτήματα που θα συνεκτιμηθεί στο σύνολο της συμφωνίας» τονίζοντας όμως «ότι η κυβέρνηση μάχεται για το συμφέρον της χώρας».

Αναγνώρισε λοιπόν ότι είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ξένους στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το συμφέρον της χώρας, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το συγκεκριμένο ζήτημα συνδέεται άμεσα με το συμφέρον της Ελλάδας αλλά και ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση στην προσπάθεια της να διατηρήσει ακέραιο το πλεονέκτημα αυτό της χώρας.

Το καλύτερο προφανώς για τον πρωθυπουργό είναι ότι προς το παρόν δεν έχει συμφωνήσει για την αλλαγή στο αγγλικό δίκαιο αλλά το σκέφτεται.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση μάχεται με τον τρόπο αυτό για τη χώρα τότε πάμε σίγουρα για φούντο. Διότι η μεταφορά των ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο θα είναι το χειρότερο αντάλλαγμα για τη δανειοδότηση της χώρας. Κι εν πάση περιπτώσει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με βραχύ βίο δε νομιμοποιείται να υπογράψει κάτι τόσο σοβαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου