Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

"Βαδίζουμε σε ολέθριο δρόμο στα εθνικά μας θέματα"


Βαδίζουμε σε ολέθριο κατήφορο στα εθνικά μας θέματα.Όταν η διαπίστωση αυτή γίνεται από έναν άνθρωπο όπως ο πρέσβης Κ.Στοφορόπουλος,έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.


Ο πρέσβης εξέφρασε αυτή την άποψη μιλώντας στη πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που οργάνωσαν ο ΣΥΣΜΕΔ, η ΚΕΘΑ και ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ με θέμα: «Η κρίση και οι επιπτώσεις στην εθνική άμυνα με φόντο τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο». 


Κατά τον Κ. Στοφορόπουλο αν και η απειλή είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον, η χωρα βαδίζει ήδη σε ένα «ολέθριο κατήφορο» παραχωρήσεων, τόσο στη Θράκη και στο Αιγαίο, όσο και την Κύπρο. 




Η αποτροπή σαν δόγμα και η επίκλησή της για την προμήθεια τεράστιων εξοπλισμών, δεν απέδωσε με βάση την κρίση του 1987, τον Οτσαλάν και τα Ίμια, που είχαμε «ήττα». Ετσι την Τουρκία δεν την ενδιαφέρει να κάνει πόλεμο, από τη στιγμή που κερδίζει, ότι θέλει χωρίς. Οι συμμαχίες τόσο για Κύπρο όσο και για τη χωρα μας δεν τις ωφέλησαν! Ούτε το Ισραήλ ούτε ΗΠΑ και Ρωσία προκειται να στηρίξουν μια ανακήρυξη της ΑΟΖ χωρίς συνεννόηση Ελλάδας –Τουρκίας. “Δεν πρέπει να αποξενωθούμε από τον Αραβικό χώρο, καθώς και το Ισραήλ έχει κοινά συμφέροντα με την Τουρκία και οι ανταγωνισμοί μεταξύ τους είναι προσωρινοί και μάλλον για τα μάτια του Αραβικού κόσμου”,υποστήριξε ο κ.Στοφορόπουλος.




Ο κ.Ν, Παπαναστάσης απόσστρατος αξιωματικός μέλος της ΚΕΘΑ ανέλυσε την κατάσταση στη Μεσόγειο παρομοιάζοντας τις διάφορες κινήσεις σαν «τα αρπακτικά που συνωστίζονται πάνω από το μεγάλο θήραμα». Θύμισε, ότι το Τούρκικο Γενικό Επιτελείο είναι αποδέκτης εισήγησης ότι «τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο αξίζουν να ληφθεί υπόψη το ρίσκο πολέμου». Τα θεμελιώδη εθνικά κείμενα για την εθνική στρατηγική και άμυνα της χώρας ταυτοποιούνται με τα αντίστοιχα νατοϊκά. Το ΝΑΤΟ αν και υποτίθεται δημιουργήθηκε, για να αμυνθεί στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, όταν το τελευταίο διαλύθηκε, το ΝΑΤΟ συνέχισε να υπάρχει εφευρίσκοντας νέες απειλές. Στους πολέμους, που διεξάγονται εκτός συνόρων, συμμετέχουν και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εν μέσω κρίσης.


Ο ίδιος ομιλητής αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις και το ρόλο τους, θύμισε, ότι παντα στήριζαν το κοινωνικό σύστημα, που επικρατούσε «φεουδαρχία, αστική δημοκρατία, σοσιαλιστική δημοκρατία, δικτατορία, κλπ». Επομένως κατά τον ομιλητή οι Ε.Δ. εφαρμόζουν τις εντολές των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως αυτές, που προκύπτουν για παράδειγμα από συμφωνίες, οι οποίες επιβάλλουν στην χωρα, ό,τι ακριβώς «αρνηθήκαμε να παραχωρήσουμε στους Ιταλούς το 1940» και εισέβαλαν, όπως και ότι «αρνήθηκε να υπογράψει ο Μιλόσεβιτς και βομβαρδίστηκε η Σερβία». Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις Ε.Δ. είναι σημαντικές, στα εργοστάσια, στη συντήρηση, στην εκπαίδευση στις προμήθειες, ενώ εκτίμησε ότι «επηρεάζει την ψυχολογία του προσωπικού». Κατέληξε προτείνοντας: Να περιοριστούν οι Ε.Δ. στην υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μας, την κατάργηση κάθε σχεδιασμού εμπλοκής τους, σε αστυνομικό έργο σε βάρος «των ελευθερίων του Ελληνικού λαού», την επιστροφή όλων των Ελληνικών στρατευμάτων απ’ το εξωτερικό, την ανάδειξη του ρόλου των αμερικανονατοϊκών βάσεων και το κλείσιμό τους και την σταδιακή απεμπλοκή της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ. 




Ο εκδότης του περιοδικού Monthly Review B. Χωραφάς δήλωσε αρνητικός ως προς τις περικοπές για την άμυνα, εξηγώντας ότι με βάση τον «αμυντικό πληθωρισμό» η αναπλήρωση των όποιων αναγκών μετά απο 10 χρόνια θα είναι τρεις φορές ακριβότερη, απ’ ότι εξοικονομήθηκε - περικόπηκε. Προέβλεψε μεγάλες περικοπές στις δαπάνες για τις αμοιβές του προσωπικού, θεωρώντας βέβαιες και τις απολύσεις προσωπικού. Μίλησε για το ΝΑΤΟ και μέσω του Ευρωπαϊκού πυλώνα του για την σχέση του με την Ε.Ε. Επίσης μίλησε για πιθανή διάσπαση της ευρωζώνης και ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να προετοιμαστεί «να επιλέξει νέους δρόμους». Ενημέρωσε, ότι διεξάγεται μια έρευνα για να προσδιοριστεί το κόστος από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας από «το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ», καθώς και για την δημιουργία ενός «νέου μη νατοϊκού στρατού»!


Ο Δρ. Νικήτας Νικητάκος παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τις αμυντικές δαπάνες εκατέρωθεν του Αιγαίου, καταδεικνύοντας την αυξητική τους τάση τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνέχεια παρέθεσε κατά τομέα (δομή, οπλικά συστήματα, εξοπλιστικά προγράμματα, ενεργειακή πολιτική, προσωπικό) τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή οικονομία και επιχειρησιακό όφελος. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και η κατά ορθολογικό τρόπο επιλογή και απόκτηση εξοπλισμών.  




Ο συντονιστής της συζήτησης απόστρατος υποναύαρχος του ΠΝ και μέλος της ΚΕΘΑ Γ.Ντουνιαδάκης συνοψίζοντας είπε:




«Οι πόλεμοι που έχομε δει στις μέρες μας διεξάγονται όχι μεταξύ χωρών αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι εισαγόμενοι στο εσωτερικό χωρών. Δεν υπάρχουν «γραμμές μετώπου». Οι ΕΔ της χώρας μας ακόμα και σημερα εν μέσω κρίσης βρισκονται εκτός συνόρων δηλαδή για ξένα συμφέροντα για να ξαναμοιραστούν οι υδρογονάνθρακες και οι δρόμοι μεταφοράς τους. Προετοιμάζονται, εξοπλίζονται, εκπαιδεύονται γι αυτού του είδους τον πόλεμο. 


Είναι όμως αυτό το είδος που θα κληθούν να διεξάγουν για την υπεράσπιση των νησιών του Αιγαίου και της Θράκης. Γιατί η απειλή υπάρχει τόσο στη Θράκη όσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο! Η συγκεκριμένη απειλή απαιτεί συγκεκριμένη εκπαίδευση οργάνωση και εξοπλισμούς. Και υπάρχουν λύσεις για να είναι οικονομικότερες οι ΕΔ κατά την αμυντική τους οργάνωση και εξοπλισμό με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Οι άλλοι πόλεμοι, που θέλουν αυτοί που συνήθως τους αποκαλούμε οι «μεγάλοι», απαιτούν διαφορετικές προδιαγραφές. Αλλά και σε κάθε περίπτωση είναι άδικο δικά μας παιδιά να γίνονται κατακτητές σε άλλους λαούς για τα μεγάλα συμφέροντα. Πολύ περισσότερο είναι απαράδεκτο να μετατρέπονται σε κατασταλτικό μηχανισμό στην ίδια μας τη χωρα, καθώς αυτές είναι μια από τις αποστολές του στρατού του ΝΑΤΟ. 




Υδρογονάνθρακες υπάρχουν στην αυλή μας. Θα γίνουν άραγε και γι αυτούς πόλεμοι; Μα και η κρίσεις που προφανώς δεν είναι μόνο ελληνικό φρούτο, δεν λένε ότι φέρνουν πόλεμο;; Πρόσφατα και ο αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ ισχυρίσθηκε ότι προβλέπει ενδεχόμενο πολέμου και στην Ευρώπη. 


Άλλωστε οι πόλεμοι ξέρουμε ότι τροφοδοτούν και τις αμυντικές βιομηχανίες των μεγάλων, που εμείς δεν μας επιτρέπεται να έχουμε, γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να γίνουμε σερβιτόροι και όχι καραβομαραγκοί για παράδειγμα. Γιατί κάποιοι αποφάσισαν να ισοπεδωθεί η αγροτική μας οικονομία, να οδηγηθούμε όλοι στις πόλεις και τελικά σημερα να έχουμε άνεργο πατέρα που θα πρέπει να συντηρήσει τον φαντάρο γιο του των 8 ευρώ. 


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης & Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ), Ανέστης Τσουκαράκης, μιλώντας για το εν ενεργεία προσωπικό, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «η οικονομία και η ψυχολογία πάνε μαζί»και ότι «αν η μηχανή δεν έχει κάρβουνο δεν θα δουλέψει»!Αναφερόμενος ειδικά στους ΕΠΟΠ μίλησε για «πενία»και κατέληξε, ότι ο ΣΥΣΜΕΔ είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα «σε νόμιμα πλαίσια». 




http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11780

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου