Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τί σχέση έχει με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ο Θάνος Τζήμερος της "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ";


Το συγκεκριμένο κόμμα, προωθείται μετά μανίας εδώ κι εβδομάδες από νεοφιλελεύθερα ανθελληνικά συγκροτήματα όπως ο ΣΚΑΙ, ως μια "καλή λύση" και "κάτι καινούριο": Μάλιστα, στις 6 Μαίου πήρε αρκετά υψηλό ποσοστό, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει πως μπορεί να μπει στην επόμενη Βουλή.


Διαβάζοντας τις θέσεις του, προβληματιστήκαμε από την στάση του στο θέμα των Σκοπίων (τάσσεται υπέρ της σύνθετη ονομασίας), τη λαθρομετανάστευση (προτείνει όχι την απέλαση των λαθρομεταναστών, αλλά την δημιουργία "ζωνών εργασίας" για την "απορρόφησή" τους) κλπ. Ακόμα και στα οικονομικά θέματα, που υποτίθεται πως είναι το δυνατό τους χαρτί, διακρίνουμε μια ακατάσχετη αρλουμπολογία χωρίς συγκεκριμένες ρεαλιστικές λύσεις, συνδυασμένες βέβαια με μνημονιολαγνεία και άκρατο νεοφιλελευθερισμό.


Εκείνο όμως που μας ξένισε ιδιαίτερα, είναι η άποψή τους για τη σχέση Εκκλησίας - Κράτους, όπου ζητάνε επιτακτικά τον χωρισμό τους! Μάλιστα, έχουμε και κάποιες πληρφορίες σχετικά με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του Προέδρου του κόμματος Θάνου Τζήμερου.


Πως ο εν λόγω "ελπιδοφόρος" πολιτικός είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά!


Ακόμα το διερευνούμε. Πιθανόν να ισχύει, ίσως και όχι. Στις θέσεις όμως του κόμματος, αναφέρεται το εξής: 


"Καταργείται ο, αντισυνταγματικός και προσβλητικός για την ελευθερία της έκφρασης, νόμος περί προσηλυτισμού."


Ποιοι είναι αυτοί που επιτακτικά ζητάνε εδώ και χρόνια κάτι τέτοιο; Σωστά μαντέψατε: ΟΙ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ!!!


Δεν τους αρέσει ο συγκεκριμένος ορθότατος νόμος, καθώς τους εμποδίζει να διασπείρουν την αιρετική τους προπαγάνδα σε χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες. Και πραγματικά αναρωτιόμαστε: Είναι προσβλητική η ύπαρξη αυτού του νόμου ή η προσπάθεια προσηλυτισμού που συνεχίζουν οι Ιεχωβάδες, ακόμα και σήμερα;


Απαντήστε μας, κ. Τζήμερο: ΕΙΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; 


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2012/05/blog-post_716.html

8 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τί είναι,αλλά ποτέ μου δεν τον χώνεψα αυτόν τον άνθρωπο.
    Εκπροσωπεί, ό,τι απεχθάνομαι από τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα.
    Εύχομαι να μην καταφέρει να μπει στη Βουλή.
    Ρεγγίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση Θάνου Τζήμερου:

    Ήξερα ότι η λάσπη είναι από τα κύρια "όπλα" των πολιτικών συμμοριών. Να που οι καλοθελητές μην έχοντας άλλον τρόπο να μας αντιμετωπίσουν, την επιστρατεύουν: με ρώτησαν 5-6 άνθρωποι σήμερα αν ανήκω σε μια αίρεση, γνωστή για τον συντηρητισμό και για τις κωμικές δοξασίες της. Διαπίστωσα ότι κάποια παραεκκλησιαστικά sites, διαβάζοντας τις θέσεις μας για πλήρη ανεξαρτησία κράτους & εκκλησιών και για κατάργηση του χουντικού νόμου περί προσηλυτισμού σκέφτηκαν ότι αυτό είναι ένα καλό κόλπο για να με "χτυπήσουν". Δεν σκέφτηκαν ( όμως, οι γελοίοι, ότι η συγκεκριμένη αίρεση είναι πασίγνωστο ότι:

    α) απαγορεύει στους πιστούς της να συμμετέχουν στην πολιτική (προφανώς δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο ταυτοχρόνως)

    β) αρνείται την στρατιωτική θητεία (είμαι ο μόνος από τους πολιτικούς "αρχηγούς" που υπηρέτησε κανονικά φαντάρος 21 μήνες σε μάχιμες μονάδες και όχι σε γραφεία του Πεντάγωνου) και

    γ) απαγορεύει την μετάγγιση αίματος (ενώ εμείς οργανώνουμε τράπεζα αίματος για τα μέλη της Δημιουργίας).

    Φαίνεται ότι η "αγάπη για τον πλησίον" μετατρέπεται σε "συκοφαντία για τον πλησίον" όταν αυτός πλησιάσει πολύ στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Τζήμερο εμένα προσωπικά ως απλός πολίτης δεν με απασχολούν τόσο τα θρησκευτικά σας πιστεύω αλλά οι θέσεις του κόμματος σας τις οποίες μάλιστα για τους δικούς μου λόγους δεν συμμερίζομαι.
      Και μερικές εξ' αυτών διάβασα στο παραπάνω άρθρο ,το οποίο ναι πράγματι περιέχει και κάποιους εύλογους προβληματισμούς του συντάκτη τους οποίους όμως έχουν και πολλοί πολίτες της χώρας μας.
      Θεωρείτε λασπολογία την έκθεση αυτών;
      Και αν ναι με ποιο κριτήριο πιστεύετε ότι θα έπρεπε ο κάθε πολίτης να αποφασίσει για το ποιο κόμμα θα στηρίξει για να τον αντιπροσωπεύει;;;
      Δεν πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος για τις θέσεις του κάθε κόμματος;
      Οι εκλογές δεν γίνονται για να υπάρχει λαϊκή βούληση για την αντιπροσώπευσή του στην βουλή;
      Αυτό δεν είναι το νόημα των εκλογών;

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα.Δεν ρίχνουμε λάσπη σε κανέναν.Αυτό θα ήταν ανήθικο.Αναρτούμε κείμενα με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και το πώς αξιολογούνται.Καλό και πρέπον είναι να γίνεται διάλογος για να δίνονται διευκρινίσεις και απαντήσεις στον ελληνικό λαό.Ευχαριστούμε για την απάντηση, ασχέτως αν μας έπεισε ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή εμένα που ξυπνησα ένα ωραίο πρωι όντας σε ηλικία που μπορούσα να αντιληφθω κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα μου, και συνειδητοποίησα ότι με έχουν σφραγίσει με ένα ΧΟ (χριστιανός ορθόδοξος) παρα την θέληση μου ήταν καλητερα;; Φυσικά και πρέπει η εκκλησία διαχωριστει απο το κράτος, είναι μαγαζι και μάλιστα γωνιακό, με έσοδα και έξοδα και πρέπει να πληρώνει τους υπαλλήλους της απο τα έσοδα της, και στο τέλος να φορολογείται!!
    ΥΓ: ο δημοσιογράφος όταν θέλει να βγάλει μια είδηση, πόσο μάλλον όταν αυτη λασπολογει κάποιον, καλο είναι αν θέλει να λεγετε δημοσιογράφος ( κάτι που αμφιβάλλω ότι είναι ο συντάκτης και o διαχειριστής του site) θα πρέπει να έχει δυπλοτσεκαρει τις πηγές του, να μην βασίζεται σε φήμες και να μπορει να αποδείξει αυτα που γράφει

    Κώστας.
    Καλαμάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλό με το internet αυτό ακριβώς είναι. Υπάρχει βήμα να εναποθέσει ο καθένας την γνώμη του χωρίς να έχει αναγκαστικά την ιδιότητα του δημοσιογράφου.
      Εκτός αν εσύ νομίζεις ότι βήμα δικαιούται να έχει μόνο ο Δημοσιογράφος. Έχεις δίκαιο για τις πηγές και τις φήμες, καλό θα ήταν όντως να τσεκάρονται και από συντάκτες και από αναγνώστες, αλλά μην ξεχνάς ότι πρωτίστως εκφέρονται απόψεις και προβληματισμοί που με την σειρά τους γεννάν αμφιβολίες, αντίλογο και τελικά διάλογο.
      Όσο αναφορά το θέμα της θρησκείας η δική μου άποψη είναι αυτή που παράθεσα στο http://ellinonpaligenesia.blogspot.com/2012/05/blog-post_1062.html#comment-form (στο δεύτερο σχόλιο στις 18 Μαΐου 2012 2:44 π.μ.)
      Καταλαβαίνω την αντίδρασή σου και σου θυμίζω πόσο αθώα ακουγόταν αρχικά όλα αυτά περί ανεξιθρησκίας και πόσοι αηδιασμένοι από σκάνδαλα του κλήρου ,τα επικρότησαν. ..Άλλη μια καλοφτιαγμένη λαοπλάνη που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα άλλων θρησκειών και που προσπαθούσε να ανοίξει έτσι ένα άνοιγμα για να εδραιώσει στην κοινωνία μας ακόμα μια θρησκεία που όχι μόνο δεν συμβαδίζει με εμάς και με τα ονειρικά σενάρια "ανεξιθρησκίας" που μας πλάσαραν αλλά που βρίσκεται έτη μακριά -με την αρνητικά χροιά- από όλα όσα έχουμε ως κοινωνία. Αν σε πειράζει τόσο η Ορθοδοξία περίμενε να δείς την "ελευθερία" των μουσουλμάνων. Μάθε για τον θρησκευτικό νόμο της Σαρίας που κυριαρχεί στους τόπους τους, για τα ήθη και τις αντιλήψεις τους και μετά ξανασκέψου όσα είπες για την "ανελευθερία" της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εγω τουλάχιστον μαθαίνοντας όλα αυτά ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ γιατί ξέρω ότι αυτά τα δύο, στην Ελλάδα μας τουλάχιστον, συνδέονται με γόργιο δεσμό που αν κοπεί θα επιτρέψει σε άλλους να καπηλευτούν με τον χειρότερο τρόπο τις όποιες "κενές" θέσεις θα δημιουργηθούν.
      Οι εκκλησίες και οι ορθόδοξοι ναοί μας καθώς και λοιπά περιουσιακά στοιχεία τους φτιάχτηκαν από ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΠΙΣΤΩΝ και όχι από το "κράτος". Αν "θέλουμε" να πειράξουμε κάτι ΤΟ ΜΟΝΟ που υπάρχει είναι "οι πληρωμές" που γίνονται από το κράτος. Κατά τα άλλα και φορολογούνται, και κοινωνικό έργο προσφέρουν. Αντίθετα με όποιες άλλες θρησκείες που παρασιτούν στην κοινωνία μας και που ΑΠΑΙΤΟΥΝ από το Κράτος μας να τους φτιάξει και να συντηρεί τους δικούς τους ναούς.
      Φιλικά.

      Διαγραφή
  5. Όταν λοιπόν κάποιος αποφασίζει να εκμεταλλευθεί τις ελευθερίες που του παρέχει το διαδίκτυο καλητερα να το κάνει με υπευθυνότητα αλλιώς περνα στην κατηγορία του "γραφικού" και υποκινουμενου με σκοπό να βλάψει για συμφέροντα τρίτων!
    Στο θέμα τις θρησκείας τώρα, η γνώμη σου είναι φυσικά σεβαστεί αλλα όχι αποδεκτή απο ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων, ένας απο αυτούς είμαι και εγω, κατα την γνώμη μου λοιπόν, η εκάστοτε θρησκεία είναι ένα όργανο χειραγώγησης και ελέγχου της μάζας, η ιστορία εξάλλου έχει δείξει τι βαρβαρότητες έχουν διεπραχθει στο όνομα της θρησκείας, σταυροφοριες, γενοκτονίες κτλ.
    Όπως είπες η ναοί και τα σχετικά φτιάχτηκαν απο δωρεές πιστών, όλα αυτα όμως γίνονταν τον παλιό καλο καιρο που η μάζα ήταν υπνοτησμενη και πολλές φορές εξαπατημενη ( συγχωροχάρτι, μια θέση στον παράδεισο κτλ) ,πλέον η εκκλησία έχει στραφεί στηs business για να καλύψει την δίψα της για πλούτο και εξουσία,
    Όπως είπες, οι πιστοί με τις δωρεές τους έχτισαν τις εκκλησίες, γιατι λοιπόν όταν πας να παντρευτεις, να βαφτησεις το παιδι σου ή ακόμα χειρότερα να θαψεις ένα δικό σου άνθρωπο έρχεται ο παπας και σου λέει "πλήρωσε";;
    Τέλος παντον φίλε μου, ότι και να πούμε κανείς απο τους δυο μας δεν θα αλλάξει τα πιστεύω του, επίσης πιστεύω να κατάλαβες ότι δεν είμαι ακόλουθος καμιας θρησκείας η αιρεσης η κάτι παρόμοιου που σου επιβάλει τον τροπο ζωής σου και σε απειλή με θεία τιμωρία σε περίπτωση που δεν κανείς αυτα που σου επιβάλουν! Ελεύθερη βούληση..
    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε, απλώς απόψεις ανταλλάσουμε. Αλίμονο αν άλλαζαν τα πιστεύω κάποιου έτσι εύκολα.
      Συμφωνώ στα περισσότερα από τα λεγόμενά σου και ασφαλώς γνωρίζω ότι οι απόψεις μου δεν είναι αποδεκτές από όλους. Άλλωστε δεν θέλω να πείσω κανέναν, απλά με όσα συμβαίνουν γύρω μας δεν γίνεται να μην προβληματιστώ για κάποια πράγματα. Ούτε και υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ότι κατέχω την Αλήθεια όμως είναι η δική μου άποψη που μάλιστα ακόμα δεν έχει σχηματιστεί πλήρως γιατί όσο ζούμε μαθαίνουμε και κατανοούμε καλύτερα.
      Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν "πιστεύω για να σώσω την ψυχή μου" ή για να έχω ευνοϊκότερες συνθήκες ..μετά θάνατον, αλλά γιατί προσπαθώ να είμαι καλύτερος άνθρωπος όσο ζω.
      Το Άθρησκος μπορώ να το κατανοήσω και συμφωνώ μαζί σου ότι « η εκάστοτε θρησκεία είναι ένα όργανο χειραγώγησης και ελέγχου της μάζας» βρίθει η ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας από φρικιαστικά γεγονότα που γίναν με την προβιά της κάθε θρησκείας και με το πρόσχημα της "ιερότητάς" τους, (...)
      αλλά απο την άλλη, δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ την Αθεΐα, πες με αν θες μικρόνοο ο νους μου όμως δεν μπορεί να το χωρέσει. Το θεωρώ ως τον απόλυτο μηδενισμό της ανθρώπινης πνευματικότητας και φιλοσοφίας.

      Επειδή έτυχε και μπλέξαμε το θέμα της θρησκείας με την ελευθερία του λόγου, το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στον Σωκράτη.. και επέτρεψε μου να ανοίξω μια "παρένθεση" πάνω σ'αυτό:
      Στην αρχαία Αθήνα, ο σοφότερος άνθρωπος κατά το δελφικό μαντείο, ο Σωκράτης, κατηγορήθηκε με μια από τις χειρότερες κατηγορίες. Ότι είναι άσεβος, άπιστος και άθεος και ότι σαν τέτοιος διαφθείρει τους νέους. Ο ίδιος όμως απόδειξε με τους λόγους και τα πεπραγμένα του το αντίθετο και παρόλα αυτά καταδικάστηκε. Ο πραγματικός λόγος που κατηγόρησαν και καταδίκασαν τον Σωκράτη ήταν ότι ενόχλησε τις "εξέχουσες" προσωπικότητες της πόλης των Αθηναίων όταν με τον εκμαιευτικό του τρόπο, στους μεταξύ τους διαλόγους, τους έκανε να αυτόγελοιοποιηθούν δημοσίως (γιατί δημόσια γινόταν οι συζητήσεις αυτές και μπορούμε να φανταστούμε πολύ εύκολα την ανταπόκριση του κόσμου σε τέτοια θεάματα και το "fan club" που θα έσπευδε να ακούσει σε κάθε ευκαιρία).
      Να είσαι καλά.

      Διαγραφή