Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η άγνωστη Ελλάδα!...


Αριστερά: Ο κ. Γιάννης Οικονόμου. Εργάζεται ως μεταφραστής στην Κομισιόν και μιλάει 32 γλώσσες!.. Δεξιά: Η κρητικής καταγωγής κ. Λίντα Ζερβάκη. Πρόκειται να γίνει η πρώτη αλλοδαπής καταγωγής παρουσιάστρια της «Tagesschau», του κεντρικού δελτίου ειδήσεων των 20.00 της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης!..





Την ώρα που εμείς εδώ στην Ελλάδα πασχίζουμε πώς θα βρούμε τα 11,5 (έγιναν 13,5 και τώρα μιλάνε για 16) δις, λες και η ζωή αυτής της φυλής στους αιώνες που πέρασαν ήσαν κάποιες .. οφειλές, ο κόσμος ανακαλύπτει μια άλλη, την άγνωστη Ελλάδα, που μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία για τη ζωή!.


ΤΟ ΟΤΙ αυτή η Χώρα, που λέγεται Ελλάδα, γέννησε μεγάλους άνδρες, σοφούς και φιλόσοφους, ήρωες και αγίους, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, δεν είναι κάτι που το λέει μόνον ο γράφων.

Εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι, με παγκόσμια ακτινοβολία, το έχουν πει και πάρα πολλοί ξένοι διανοούμενοι έχουν ασχοληθεί με την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Ελληνικό ή Ελληνοορθόδοξο Πολιτισμό.

Διαβάστε, για παράδειγμα μια είδηση, που αφορά στο σήμερα, και θα καταλάβετε γιατί τα λέμε αυτά που γράφουμε στο σημερινό μας σχόλιο:

«Ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος στην Ευρώπη, ο οποίος μιλά 32 γλώσσες είναι Ελληνας, με καταγωγή από την Κρήτη, ονομάζεται Γιάννης Οικονόμου και εργάζεται ως… μεταφραστής. Ο Γιάννης Οικονόμου σπούδασε γλωσσολογία στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Μεσανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών στο πανεπιστήμιο Κολούμπια (Columbia), των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και από το 2002 έως και σήμερα εργάζεται ως μεταφραστής στην Κομισιόν!»

Αλλά να ήταν μόνον αυτός; Μόνον στην Αμερική χιλιάδες Ελληνόπουλα διαπρέπουν στα Γράμματα, τις Τέχνες και όλες σχεδόν τις Επιστήμες!.. Πόσα μεγάλα ονόματα έχουν ελληνική καταγωγή και έζησαν ή διέπρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Να αναφέρουμε ενδεικτικά τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Σπύρο Άγκνιου (Αναγνωστόπουλο), τον υποψήφιο –και παρά λίγο- πρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικλ Δουκάκη, τον σύμβουλο του προέδρου Κλίντον Τζορτζ Στεφανόπουλο, τον διευθυντή της CIA Τζορτζ Τένετ, τον μεγάλο σκηνοθέτη Ηλία Καζάν, τους ηθοποιούς: Ολυμπία Δουκάκη, Τζον Στάμος, Μπίλι Ζέιν, Τζένιφερ Άνιστον (τον Τέλι Σαβάλας παλαιότερα), τον σκηνοθέτη Τζον Κασαβέτη, τον παραγωγό Τζορτζ Κοσμάτο, τον αθλητικογράφο Μπομπ Κόστα, τον ποδοσφαιριστή Άλεξ Λάλα, τους συγγραφείς Αριάνα Χάφινγκτον και Ντέιβιντ Σεντάρις, την πρίμα μπαλαρίνα Έλεν Αλεξόπουλος και τόσους άλλους.

Μόλις σήμερα διαβάσαμε ότι μία Ελληνίδα, η κρητικής καταγωγής, Λίντα Ζερβάκη, πρόκειται να γίνει η πρώτη αλλοδαπής καταγωγής παρουσιάστρια της «Tagesschau», του κεντρικού δελτίου ειδήσεων των 20.00 της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης!.

Η 35χρονη Eλληνογερμανίδα έκανε το ντεμπούτο της στις αρχές Απριλίου στο δελτίο «Tagesthemen», το οποίο θεωρείται ως σκαλοπάτι για το πιο παλιό και πλέον αναγνωρισμένο δελτίο ειδήσεων της Γερμανίας.

Ο διευθυντής του δελτίου «Tagesschau» Kai Gniffke μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την «εξαιρετική ακτινοβολία» της Λίντας Ζερβάκη και προβλέπει ότι αν όλα πάνε καλά, πολύ σύντομα θα παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων «Tagesschau» ως κεντρική παρουσιάστρια!

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πλήθος από ονόματα, που διαπρέπουν στην άλλη Ελλάδα. Την άγνωστη Ελλάδα.

Απλά, αυτά ας τα βλέπουν οι Έλληνες που κυβερνούν τον τόπο τα τελευταία χρόνια και κάνουν ό,τι μπορούν για να φυγαδεύονται στο Εξωτερικό τα πιο φωτισμένα μυαλά της Ελλάδας. Εκείνα που θα μπορούσαν άνετα να δημιουργήσουν εδώ την καινούργια Ελλάδα. Την Ελλάδα που θέλαμε και που ονειρευόμασταν όταν ήμασταν παιδιά!...

Ας όψονται οι αίτιοι... Τίποτε άλλο!...



Με σεβασμό και τιμή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου