Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΥΘΩΔΙΑ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ...


Ήταν 28 Ιουνίου του 2001, όταν χρησιμοποιήθηκε ο χώρος του Ναού του Ολυμπίου Διός, για μια μουσική παράσταση. Παρόλο που οι περισσότεροι την αντιλήφθηκαν απλά ως μια μαγευτική μουσική παράσταση από έναν διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, πολλά ήταν τα γεγονότα και οι συμπτώσεις που στα επόμενα χρόνια άφησαν σωρεία ερωτημάτων, γύρω από το αν ήταν μια τυχαία παράσταση. 


Πολλοί από εσάς απλά έχει τύχει να ακούσουν ένα μέρος της μουσικής και να τους άρεσε, και άλλοι πολλοί δεν γνωρίζουν καν για το θέμα αυτό... Ο λόγος του άρθρου αυτού είναι να διαδοθεί ακόμα και σήμερα μετά από 12 χρόνια, το γεγονός αυτό που έγινε σε έναν Αρχαίο Ιερό χώρο για τους Έλληνες, που όμως ακόμα και ένας απλός ακροατής μπορεί να καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει με το γεγονός αυτό, απλά διαβάζοντας την ακριβή χρονική και σημειολογική ιστορία του γεγονότος. Πρέπει να δώσετε προσοχή! Το γεγονός αυτό, ίσως είναι πολύ πιο σημαντικό από ότι φαίνεται αρχικά ως μουσική παράσταση..!




Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Ένα χρόνο περίπου πριν την τέλεση της Παράστασης, η NASA είχε ζητήσει από τον Παπαθανασίου και την Ελληνική κυβέρνηση να κάνουν την παράσταση με ένα μέρος χρηματοδότησης από την ίδια την NASA. Μετά από θύελλα αντιδράσεων για την σημαντικότητα του χώρου για τους Έλληνες καθώς και για τις δαπάνες που θα έκανε το ελληνικό κράτος το θέμα αρχικά απορρίφθηκε. Η NASA τότε έσπευσε να προλάβει, και ανέλαβε την πλήρη χρηματοδότηση του Έργου και την εγγύηση για την ασφάλεια του Ναού.. Το κόστος ανήλθε στα 7 περίπου εκ. ευρώ!!!
Η παράσταση έγινε τελικά στην προκαθορισμένη ημερομηνία 28/6/2001.
Το βράδυ εκείνο, θα συνέβαιναν όμως ακόμα δύο γεγονότα, που αν συνδυαστούν σωστά κάτι αρχίζει να φαίνεται ύποπτο στο όλο θέμα..!
Η NASA είχε στείλει αποστολή στον Άρη, με στόχο την αναζήτηση πάγου κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη κάτι που θα επιβεβαίωνε συνθήκες ύπαρξης ζωής.. Επίσης εκείνο το βράδυ οι θεατές θα έβλεπαν ξεκάθαρα, τον κόκκινο πλανήτη να ξεπροβάλει πάνω από τις στήλες του Ναού(σαν να ήθελε να "επικοινωνήσει" με την Γη). Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι η NASA πίσω από την τεχνητή σκηνή που είχε στήσει είχε τοποθετήσει μηχανήματα εγγραφής και αποστολής ήχου στον μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος της, και από εκείνη την μέρα, η παράσταση μεταδιδόταν καθημερινά από τα ηχεία του σκάφους σε όλο το διάστημα..!
Ας περάσουμε τώρα στο κυρίως θέμα που είναι η ύπαρξη στίχων στην παράσταση και η ερμηνεία τους... Πρώτος από όλους λίγα χρόνια μετά την παράσταση, ο χρήστης Εχετλαίος δημοσίευσε σε δημόσιο φόρουμ στίχους που είχε προσπαθήσει να βρει μέσα στην μυθωδία.. Έπειτα ένας χρήστης ο Πελασγός ανέλαβε την ερμηνεία των στίχων αυτών... Και οι δύο έκαναν πολύ καλή και σοβαρή δουλειά. Όλα αυτά δείτε τα στο επόμενο βίντεο-ντοκιμαντέρ την επιμέλεια του οποίου υπογράφει ο Ιάσωνας..!
Το βίντεο αυτό πρέπει να το δουν όλοι οι Έλληνες.. Να θυμηθούν την καταγωγή τους, την μοναδικότητά τους και πολλά από αυτά που ξέχασαν ή δεν έμαθαν ποτέ σκοπίμως...!



Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο όλη την συναυλία: 
http://www.youtube.com/watch?v=Rm0noyQpzEY&feature=related
Υπάρχουν ελάχιστα σημεία που όντως δεν διακρίνεται καθαρά η ταύτιση των στίχων με το άκουσμα.. Να υπενθυμίσω, ότι οι στίχοι και η ερμηνεία έγινε έπειτα από παρά πολλές επεξεργασίες ήχου, με τεχνολογία που απομονώνει τα λόγια, και περνάει τον ήχο μέσα από διαφορετικά φιλτραρίσματα...!
Μετά από αυτό το βίντεο, μπορώ να θέσω μερικά ερωτήματα, προς αυτούς που υποστηρίζουν ότι στίχοι δεν υπάρχουν και ότι όλο αυτό ήταν μια απλή μουσική παράσταση..!
Γιατί η NASA, τόσο φανερά κυνήγησε και χρηματοδότησε με 7 εκ ευρώ την διεξαγωγή της παράστασης, ενώ στην ουσία έγινε μπροστά σε ελληνικό κοινό??
Γιατί η παράσταση έγινε σε ελληνικό έδαφος, και μάλιστα στον Ναό του Δία?
Γιατί όλη η παράσταση περιείχε ελληνικές φιγούρες και "ελληνικούς" στίχους ( που σε πολλά σημεία ακούγονται πολύ καθαρά) τα οποία θα προβάλλονταν και θα ακούγονταν συνεχόμενα από το σκάφος της NASA στο διάστημα?
Αν όντως δεν υπήρχαν στίχοι, αλλά μόνο μερικά επιφωνήματα και φθόγγοι, θα μπορούσε ο χορός των 150 ατόμων να τα θυμούνται απέξω και να συγχρονίζονται?
Ο Παπαθανασίου είχε στα σκαριά αυτό το έργο από το 93' και του ζητήθηκε να το παρουσιάσει την μέρα που ο Άρης θα περνούσε πάνω από τον Ναό...
Γιατί η NASA επέλεξε το όνομα MARS ODYSSEY για την αποστολή της στον Άρη όπως και τις περισσότερες αποστολές της όπου δίνει ελληνικά ονόματα?
Στο χρονικό σημείο 1.58.00 δείχνει την Γη ανεστραμμένη. Μπορεί αυτό 11 χρόνια πριν να είχε συνδυαστεί με τον μύθο του 2012, που είχε δημιουργηθεί από τους Αρχαίους λαούς, και με την δήλωση της NASA πέρυσι ότι την χρονιά του 2012 θα ευθυγραμμιστεί το ηλιακό μας σύστημα με το κέντρο του γαλαξία κάτι που σαν επίπτωση θα έχει την αλλαγή της πολικότητας της Γης???


Όση ώρα και να κάτσουμε να το σκεφτούμε, θα δημιουργούνται ολοένα περισσότερα ερωτήματα στον καθένα μας.. Όλα όμως θα επιβεβαιώνουν ότι δεν ήταν μια απλή παράσταση.. Για τον καθένα μας ίσως να αποτελεί κάτι διαφορετικό.. Το σίγουρο όμως είναι, ότι θα μας γεμίσει σκέψεις σχετικά με την μοναδικότητά μας πάνω στην Γη, και το πώς οδηγηθήκαμε και από ποιούς στην σημερινή κατάσταση...  
Η NASA δεν είναι μια τυχαία επιχείρηση... Κάτι παραπάνω ήξερε και συνεχίζει να ξέρει... κάτι που ίσως έπρεπε να γνωρίζουμε εμείς σαν γένος... Ας είμαστε υποψιασμένοι για όλα..!

4 σχόλια:

  1. Ενας χρονος εχει περασει που διαβαζω Ελληνων παλιγεννησια και ειχα μια απορια εαν Πελασγε εσυ εχεις κανει την ερμηνεια των στοιχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα.Πελασγός εγώ, Πελασγός εκείνος.Όμως, δεν έχω την τιμή να έχω αποκρυπτογραφήσει πρώτος την Μυθωδεία.Άλλος είναι εκείνος ο συνΈλλην Πελασγός.Ελπίζω να συνεχίσεις να διαβάζεις την ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝ σημαινει μέσα μας εσωτερικά και όχι ένας όπως αναφέρει η μεταφραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΑ--Ε--ΛΑ=====ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή