Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Γιόρτασαν οι τούρκοι την άλωση της Πόλης μας!

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια η Μητροπολιτική Δημαρχία Κωνσταντινουπόλεως και η Δημαρχία του Φάτιχ, αμφότερες στα χέρια των Ισλαμιστών που αποτελούν και τη βάση του κυβερνώντος κόμματος, οργάνωσαν μία φανφάρα πανηγυρισμών για την «Κατάκτηση της Ιστάνμπουλ», όπως και αναφέρεται η Άλωση της Πόλης στην τουρκική πλευρά.
Παραδοσιακά, οι χαμηλότερες (κοινωνικά) ομάδες του πληθυσμού της σημερινής Πόλης, που κατοικούν στην περιφέρεια του Φάτιχ, στοιβάζονται την 29η Μαΐου στα τζαμιά, όπου διαβάζονται προσευχές εις ανάπαυσιν της ψυχής του Πορθητή και των άλλων "ηρώων" του 1453, ενώ πραγματοποιούνται επισκέψεις στους τάφους τους. Μεταξύ των μιναρέδων των τζαμιών τοποθετούνται λαμπιόνια, που σχηματίζουν εορταστικά μηνύματα. Καταθέτουν μάλιστα και στεφάνι στον τάφο του Πορθητή. Από τα τζαμιά μοιράζεται δωρεάν πιλάφι στο πλήθος.
Δείτε τους...εορτασμούς στο βίντεο που ακολουθεί:
Πηγή

Σχόλιο Πελασγού : Ας χαρούν όσο..προλαβαίνουν..

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή