Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Μολυσμένα εσπεριδοειδή από την Αφρική;..

Αφρικανικά εσπεριδοειδή προσβεβλημένα από μια επικίνδυνη ασθένεια έχουν κατακλύσει την Ελληνική αγορά.
 Την παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών από την Αφρική και τη διάθεσή τους στην Πελοπόννησο με προορισμό μεγάλες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, Ηλίας Παναγιωτακάκος, επισημαίνοντας κινδύνους και 
για την εγχώρια παραγωγή, αφού όπως αναφέρει είναι προσβεβλημένα από τη λεγόμενη ασθένεια της Μαύρης Κηλίδας.
Άμεση ήταν πάντως η αντίδραση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεργεία του οποίου έκαναν χθες ελέγχους σε αγορές της Λακωνίας για να εντοπίσουν τα «άρρωστα» εσπεριδοειδή που έχουν εισαχθεί από τη Νότια Αφρική.
Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Πελοποννήσου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, αφού πέραν του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται υπάρχει και ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών στις καλλιέργειες.
Όπως σημειώνει σε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος: 
«Σύμφωνα με διαπιστώσεις μας, γίνεται παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών από τη Νότια Αφρική, τα οποία είναι προσβεβλημένα από την ασθένεια της Μαύρης Κηλίδας. Δεδομένης της ευρείας καλλιέργειας των εσπεριδοειδών στον Δήμο Ευρώτα και στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, αλλά και της επικινδυνότητας της ασθένειας η οποία μπορεί να λάβει επιδημικές διαστάσεις, κρίνεται σκόπιμο το άμεσο σταμάτημα αυτής της διαδικασίας».

Κίνδυνοι διάδοσης
Ο αντιδήμαρχος Ευρώτα στην επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας επιτρέπουν την διάδοση αυτής της ασθένειας, πράγμα που σημαίνει την υποβάθμιση του τοπικού προϊόντος.
Επιπλέον, η παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών μπορεί να προκαλέσει πλήγμα τόσο στους παραγωγούς όσο και στην εθνική οικονομία, λόγω των τυχόν ελληνοποιήσεων που θα προκύψουν.
Η συγκεκριμένη ασθένεια παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ημερίδα για τα εσπεριδοειδή στην περιοχή της Αργολίδας από την αναπληρώτρια ερευνήτρια του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου Ειρήνη Βλουτόγλου. 
Η ασθένεια που προκαλεί ο μύκητας Guignardia citricarpa είναι γνωστή διεθνώς ως «μελανή κηλίδωση των εσπεριδοειδών» και έχει διαπιστωθεί σε πολλές χώρες (Ν. Αφρική, Αργεντινή, Αυστραλία, Κίνα, Ινδονησία, Μοζαμβίκη, Φιλιππίνες, Ζουαζιλάνδη, Ταϊβάν και Ζιμπάμπουε).

Η ασθένεια της «μαύρης κηλίδας»
Το παθογόνο προσβάλλει όλα τα είδη των Εσπεριδοειδών με μόνη εξαίρεση τη νεραντζιά. Μεγαλύτερη ευπάθεια εμφανίζουν η λεμονιά και οι όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιάς (π.χ. Valencia), ενώ περισσότερο ανεκτικές είναι οι πρώιμες ποικιλίες πορτοκαλιάς (π.χ. Navel) και οι βοτρυόκαρποι (grapefruit). Τα συμπτώματα της ασθένειας εμφανίζονται στα φύλλα με τη μορφή μικρών νεκρωτικών κηλίδων, με γκρίζο κέντρο, σκούρο καστανό περιθώριο και χλωρωτική άλω.

Πηγή:apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου