Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Το πνεύμα του κόσμου αντίθετο με το ήθος της Εκκλησίας»

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Ιερούργησε και ωμίλησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστρίου και  ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Σκαρλάτου, πατρός του εφημερίου του χωρίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Μακρακώμης και Τυμφρηστού Πρωτοπρ. π. Ηλία Σκαρλάτου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το χωρίο της Ευαγγελικής περικοπής «Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες, καθώς καί ὁ πατήρ ὑμῶν οἰ­κτίρ­μων ἐστίν» τονίζοντας ότι το πνεύμα του κόσμου είναι αντίθετο με το ήθος της Εκκλησίας.
Ο κόσμος θέλει τον άνθρωπο ισχυρό, διεκδικητικό και ανυποχώρητο. Η Εκκλησία ζητεί από τον άνθρωπο να επιδεικνύει πάντοτε μακροθυμία, υποχωρητικότητα και αγάπη.  
Εκείνος που χάνει το δίκιο του κατά κόσμον αυτός δικαιώνεται από τον Θεό, όπως σε άλλη περίπτωση είπε ο Κύριος «ο απωλέσας την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού και του Ευαγγελίου, ούτος σώσει αυτήν».
Ο Χριστιανός χάριν της αγάπης υποχωρεί και εφαρμόζει εκείνο που λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος «ηττηθώμεν  ίνα νικήσομεν».
Στην Θεία Λειτουργία έψαλλε ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Γερμανός ο Μελωδός» της Μητροπόλεως κ. Ευθύμιος Τσούμας πλαισιούμενος από μαθητές της Σχολής και τους εντοπίους Ιεροψάλτες.
Κατά την διάρκεια του κεράσματος που προσφέρθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει επί τοπικών θεμάτων με τον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Ευθύμιο Παπαευθυμίου και άλλους τοπικούς παράγοντες.


Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
    Πριν λίγα ο μητροπολίτης Φθιώτιδας διακήρυσσε ότι το πτώμα του μοναχού της μονής Αγάθωνος Βησσαρίωνας που είχε εναποτεθεί σε λάρνακα "δεν έλιωνε".

    Η ιερά σύνοδος μάλιστα γνωμάτευσε ότι επρόκειτο για "θαύμα"
    που πιστοποιούσε ότι ο μακαρίτης μοναχός ήταν "άγιος".

    Χιλιάδες συνέρρεαν για προσκυνηματικό τουρισμό κυρίως από ΚΑΠΗ
    και υπερήλικες από ενορίες υπό την αρχηγίαν κληρικών, οι οποίοι με την συνδρομή
    "πουλματζήδων" οργάνωναν τις επισκέψεις.

    Η επιχείρηση πήγαινε πολύ καλά και ο τζίρος μεγάλος.
    Συνεστήθη μάλιστα και ίδρυμα από την μητρόπολη Λαμίας για την
    διαχείρηση της επιχείρησης.

    Όλα αυτά μέχρις ότου ο νεκρός ενεταφιάσθη, για κάποιο λόγο, κανονικά στο χώμα και όπως είχαν
    αποφανθεί όλοι οι ιατροδικαστές, η σήψη ήταν ταχυτάτη!

    Η απάτη αποκαλύφθηκε αλλά η ιερά σύνοδος ξέχασε να ζητήσει συγνώμη
    και η αγία μητρόπολη Λαμίας ΔΕΝ επέστρεψε τα χρήματα που με δόλο
    απέσπασε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή