Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ενώνουν με αγωγό νερού την Τουρκία με τα Κατεχόμενα της Κύπρου!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η κατασκευή των σωλήνων που θα ενώσουν τον υποθαλάσσιο αγωγό νερού τον οποίο σχεδιάζει να ολοκληρώσει η Τουρκία προς τα Κατεχόμενα. 
Το 74% του κάθε κομματιού του αγωγού είναι έτοιμο και τους επόμενους μήνες θα αρχίσει η ένωσή τους. Ο κάθε αγωγός έχει διάμετρο 1.6 μέτρων και το μέγεθός του φτάνει τα 500 μέτρα. Το κάθε κομμάτι του αγωγού έχει βάρος 150 τόνων. 
Ο υποθαλάσσιος αγωγός νερού Τουρκίας-ψευδοκράτους θα έχει μήκος 80 χιλιομέτρων και θα μεταφέρει 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από το φράγμα της περιοχή Ανάμουρ της Τουρκίας προς άλλο φράγμα που κατασκευάζεται στα Κατεχόμενα. Το έργο έχει ελάχιστο όριο ζωής 110 ετών. Σε όλο του το μήκος θα τοποθετηθούν αισθητήρες για την διαπίστωση βλαβών και διαρροών για έγκαιρη ενημέρωση των τεχνικών υπηρεσιών.
Το 50,3% του νερού θα χρησιμοποιείται ως πόσιμο και το 49,7% για άρδευση. 
Ο αγωγός των θα κατασκευαστεί με ειδική τεχνική και.. θα μεταφέρει νερό όχι από τον πυθμένα της θάλασσας αλλά με τις κρεμάστρες που θα γίνουν σε βάθος 250 μέτρων. 
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου