Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μαρκεζίνης : Η Ελλάδα να στραφεί προς τη Ρωσία / ένα "άνοιγμα" πήγε να κάνει ο Καραμανλής αλλά έκανε πίσω..

Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης, ο Έλληνας με τη διεθνή ακαδημαϊκή και επιστημονική καριέρα και καταξίωση, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» υποστηρίζει πως ο μόνος δρόμος για να σωθεί η Ελλάδα είναι η στροφή προς τη Ρωσία: «Η πολιτική μας πρέπει να κρατάει ισορροπίες, που δεν θα εγκαταλείψει τις σχέσεις μας με την Αμερική, αλλά θα δημιουργήσει παράλληλα σχέσεις με άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία. Η Γερμανία έχει σχέσεις με την Ρωσία αυτή την στιγμή. Η Γαλλία έχει σχέσεις με τη Ρωσία, οικονομικές, οι οποίες μεγαλώνουν και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν. Χώρες του παλιού Ανατολικού μπλοκ όπως η Ουγγαρία, η Λιθουανία, η Πολωνία, προσπαθούν να βρουν τρόπο modus vivendi με την Ρωσία, την οποία απεχθάνονταν και σωστά λόγω του παλαιού μπλοκ. Και εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε με το παρελθόν;», αναρωτιέται ο κ. Μαρκεζίνης.

«Ο κόσμος άλλαξε. Όταν το 1991 έπεσε η σοβιετική αυτοκρατορία, επήλθε μία εξασθένιση της Ρωσίας που η Αμερική δεν την εκμεταλλεύτηκε για να χτίσει σχέσεις με τη Ρωσία. Την εκμεταλλεύτηκε για να ταπεινώσει τη Ρωσία και να γίνει πλανητάρχης. Το κατάφερε, αλλά με το τέλος της προεδρίας Μπους, απέδειξε ότι ανέτειλε και έδυσε χωρίς μεσημβρία».

Ο κ. Μαρκεζίνης αναφέρει πως η εποχή που η Αμερική ήταν πλανητάρχης τελείωσε. Και αυτό φάνηκε στην κρίση της Συρίας, αλλά και πρόσφατα στην οικονομική κρίση που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ: «Στο θέμα της Συρίας, την τελευταία στιγμή στο χάος που βρέθηκε η Αμερική για το τί θα κάνει στο θέμα, τη λύση την έδωσε ο Πούτιν. Και όλοι παραδέχθηκαν πως κερδισμένος είναι ο Πούτιν», δήλωσε και προσέθεσε: «Από τους ηγέτες που βλέπω στον ορίζοντα αυτή την στιγμή, ένας είναι ο Πούτιν».

Αναφερόμενος στους Έλληνες πολιτικούς, επέκρινε τον Κώστα Καραμανλή για την πολιτική του, «που άφηνε τους υπουργούς να τσακώνονται και πέρασε ο τελευταίος χρόνος γνωρίζοντας πως η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο» και παραδέχθηκε πως ήταν ο μόνος που προσπάθησε να κάνει το «άνοιγμα» προς τη Ρωσία: «Ο Καραμανλής προσπάθησε να κάνει άνοιγμα προς τη Ρωσία προς τιμήν του, και τον απειλήσανε και έκανε πίσω. Ποιος φταίει, ο ξένος ο οποίος επιμένει μαχητικά να εφαρμόσει το συμφέρον του, ή ο Έλληνας που μόλις του υψώσεις τη φωνή υποτάσσεται και γονυπετεί; Ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι ήταν ίσως η πιο σημαντική του στιγμή στην εξωτερική  πολιτική. Μετά έκανε πίσω», είπε.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου