Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ανοίγουν οι αγωγοί μεταξύ τουρκίας και ιρακινού Κουρδιστάν για πετρέλαιο!

Το ιρακινό Κουρδιστάν αναμένεται να ξεκινήσει την εξαγωγή των πρώτων 2 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου μέσω ενός νέου αγωγού από την Τουρκία στα τέλη αυτού του μήνα, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν, την Τετάρτη.

Οι εξαγωγές πετρελαίου σταδιακά θα αυξάνονται αρχικά στα 4 εκατομμύρια βαρέλια και κατόπιν στα 6 εκατομμύρια βαρέλια το Φεβρουάριο και το Μάρτιο αντίστοιχα, με τελικό στόχο να φτάσουν τα 10 έως 12 εκατομμύρια βαρέλια τον προσεχή Δεκέμβριο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ημι-αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι Κούρδοι του Ιράκ και η κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη ήταν για καιρό σε ανοιχτή διαμάχη για το μερίδιο των εσόδων από το πετρέλαιο. Η επίσημη Βαγδάτη, η οποία διεκδικεί την αποκλειστική εξουσία στη διαχείριση του ιρακινού πετρελαίου, « εξαγριώθηκε» αφότου η περιφερειακή κουρδική κυβέρνηση στο Ερμπίλ υπέγραψε πακέτο συμφωνίας με την Τουρκία για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και για την κατασκευή νέων αγωγών μεταφοράς υδρογονανθράκων.

Η κυβέρνηση της Βαγδάτης, λέει ότι οι κουρδικές προσπάθειες προς την «ανεξαρτησία» του πετρελαίου στο βόρειο Ιράκ θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διάλυση του Ιράκ ενώ ανησυχία για τον «ενεργειακό έρωτα» της Τουρκίας με τους Κούρδους του Ιράκ έχει εκφράσει και η Ουάσιγκτον. Όμως, η Τουρκία έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι σέβεται τις ευαισθησίες της Βαγδάτης πάνω στο θέμα της εδαφικής του ακεραιότητας και ότι η αύξηση των εσόδων από το πετρέλαιο θα βοηθήσει το σύνολο του Ιράκ.

Ο νέος αγωγός με την ονομασία KRG μεταφέρει το ιρακινό-κουρδικό πετρέλαιο στο κέντρο εξαγωγών της Τουρκίας που είναι το λιμάνι της Μεσογείου, Τσεϊχάν. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου