Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πρωτιά της Ελλάδας σε πανευρωπαϊκή έρευνα για... στημένα ματς


Το πρόβλημα των στημένων παιχνιδιών ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τη χώρα μας και σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπίρμπεκ στο Λονδίνοη οποία έγινε μετά από σχετική αίτηση της Παγκόσμια Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro), η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Περίπου 1500 ποδοσφαιριστές της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Σκοτίας, της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Φινλανδίας, της Ουγγαρίας και τους Ρουμανίας, ρωτήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα από τους σπουδαστές του Birbeck.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 12,8% των ποδοσφαιριστών που ρωτήθηκαν στην Ελλάδα, παραδέχθηκαν ότι τους πλησίασαν ζητώντας τους να αλλοιώσουν αποτέλεσμα αγώνα τον περασμένο χρόνο!

Μεγάλο ήταν το πρόβλημα και στην Ιταλία, ωστόσο το «καλτσιόπολις» και διάφορες άλλες παρατυπίες που βρίσκονται στη δικαιοσύνη, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει δείγμα θέλησης να καταπολεμηθεί το πρόβλημα στη γειτονική χώρα.

Οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας, αντίθετα, υποστήριξαν ότι το πρόβλημα των στημένων αγώνων δεν έχει επηρεάσει το παιχνίδι, ενώ κανείς τους, όπως τόνισαν δεν πλησιάστηκε από οποιονδήποτε προκειμένου να στήσουν ματς.

Μεταξύ των 17 ερωτήσεων για στημένα παιχνίδια και στοίχημα, οι παίκτες ρωτήθηκαν εάν αγωνίστηκαν ποτέ σε ματς, που αργότερα χαρακτηρίστικε ως στημένο, εάν τους πλησίασε κάποιος τον τελευταίο χρόνο ζητώντας τους να στήσουν ματς, και αν έχουν οποιοδήποτε λόγο να πιστεύουν ότι αγώνες στο πρωτάθλημά τους στήθηκαν την χρονιά που μας πέρασε.

Στην Ελλάδα, 29 ποδοσφαριστές ή το 13,7% όσων ρωτήθηκαν, είπαν ότι είχαν αγωνιστεί σε στημένα ματς, με εννέα από αυτούς να παραδέχονται ότι είχαν τις υποψίες τους τότε, και ένα 12,8% προσεγγίστηκε τον περασμένο χρόνο.

Το 64% είπαν ότι είχαν λόγο να πιστεύουν ότι αγώνες στο πρωτάθλημα στήθηκαν τον περασμένο χρόνο. Το ποσοστό είναι εντυπωσιακά υψηλό και πολύ υψηλότερο από τις υπόλοιπες χώρες, όπως το 13,6% της Ρουμανίας, το 11,8% της Ιταλίας και το 10,4% της Σλοβενίας.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πρόβλημα των στημένων αγώνων είναι πολύ μεγάλο στην Ελλάδα» καταγράφεται στην έρευνα: «Ο συγκλονιστικός αριθμός παικτών που είχαν λόγους να πιστεύουν ότι αγώνες στο πρωτάθλημά τους στήνονται στους τελευταίους 12 μήνες, είναι αξιοσημείωτος.

»Αυτό το στοιχείο, αν και δεν αποτελεί απόδειξη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα δικαστήρια, σίγουρα θα αναγκάσει τις ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας να εξετάσουν το θέμα περαιτέρω».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου