Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Επίθεση του ISIL κατά Κούρδων της Συρίας, 15 νεκροί


Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ISIL), μία εξτρεμισιτκή οργάνωση που αποκήρυξε νωρίτερα φέτος η κεντρική διοίκηση Αλ Κάιντα, σκότωσε 15 Κούρδους, ανάμεσά τους επτά παιδιά, σε επίθεση σε χωριό της βόρειας Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο.

Η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια της εξάμηνης επιχείρησης του ISIL κατά των Κούρδων της Συρίας και πολλών ομάδων ανταρτών που έχει αποδυναμώσει την εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.
Το Παρατηρητήριο και ένας ανεξάρτητος φωτογράφος δήλωσαν ότι η επίθεση σημειώθηκε χθες κοντά στην κουρδική πόλη Ρας αλ-'Αιν μετά την έφοδο ένοπλων στο χωριό.
Το Ρας αλ 'Αιν, 600 χλμ. από τη Δαμασκό, βρίσκεται στην πλούσια σε πετρέλαιο βορειοανατολική επαρχία Χασάκα όπου κατοικεί μεγάλο μέρος του ενός εκατομμυρίου των Κούρδων της Συρίας.



Σε φωτογραφία του Ρόιτερς διακρίνονται έξι πτώματα, εκ των οποίων τρία ανήκουν σε αγόρια. Μια μεσήλικη γυναίκα κρατά ένα από τα πτώματα αυτά.

Οι Κούρδοι της Συρίας απέφυγαν σε μεγάλο βαθμό να εμπλακούν στην εξέγερση κατά του Άσαντ από φόβο μήπως οι αντάρτες, σουνίτες στην πλειοψηφία τους, αγνοήσουν τις προσδοκίες τους για αυτονομία στη μετά τον Άσαντ εποχή. 

Δύο χιλιάδες άμαχοι, εκ των οποίων τουλάχιστον 500 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην επιχείρηση της συριακής αεροπορίας που διεξάγεται από τις αρχές του έτους εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου