Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ρωσία: Νέο σύγχρονο MANPADS για τις αερομεταφερόμενες


Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις ενισχύονται με ένα νέο, σύγχρονο φορητό αντιαεροπορικό σύστημα, το «Verba», το οποίο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δεν έχει ανταγωνισμό παγκοσμίως, αφού καθιστά την όλη διαδικασία εξουδετέρωσης στόχου, έως και δέκα φορές ταχύτερη.

Το σύστημα έχει ενσωματωμένο αυτόματο σύστημα ελέγχου πυρός, ενώ συλλέγει πληροφορίες για τον χειριστή του αναφορικά με το αεροπορικό περιβάλλον που καλείται να επιχειρήσει. Απαιτούνται μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να οριστικοποιήσει τον στόχο, να τον «κλειδώσει» και να εκτοξεύσει τον πύραυλο αναχαίτισης, ενώ διαφορετικά, η διαδικασία έπαιρνε 3-5 λεπτά.

Κι όλα αυτά, αποκλείοντας την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα, με αποτέλεσμα την οικονομία σε πυρομαχικά, ενώ μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του συστήματος, στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής άμυνας, αφού τα δεδομένα που συλλέγονται μπορούν να αξιοποιηθούν και από άλλους «ελεύθερους σκοπευτές» με συστήματα MANPADS.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου