Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Οι Συριακές δυνάμεις έδιωξαν τους αντάρτες από χριστιανική πόλη στα σύνορα με την Τουρκία


O Συριακός στρατός ανακατέλαβε τη στρατηγικής σημασίας πόλη Kessab. Η χριστιανική αυτή πόλη με αρμενικό πληθυσμό "αλώθηκε" από τζιχαντιστές αντάρτες τον Μάρτιο.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν διενεργήσει συστηματικές επιθέσεις κατά της Αλ-Nusra και των υπολοίπων ανταρτών σε διάφορες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Λατάκιας, όπου ο έλεγχος επανακτήθηκε το Σάββατο.

 Ο στρατός κατέσχεσε όπλα και πυρομαχικά και συνέλαβε δεκάδες ενόπλους ως επί το πλείστον μη-Σύριους!!!!! 

Οι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν από την Kessab "αφήνοντας πίσω μόνο έναν μικρό αριθμό ανδρών", σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στις 21 Μαρτίου, εξτρεμιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα κατέλαβαν την πόλη Kessab μετά από συγκρούσεις με κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας και τοπικές ομάδες αυτοάμυνας. Αυτό επρόκειτο να γίνει αντικείμενο μιας μακροσκελούςς διπλωματικής κρίσης που ενέπλεκε την Τουρκία, τη Συρία, την Αρμενία καθώς όπως φαίνεται οι τζιχαντιστές είχαν διασχίσει τα σύνορα της Συρίας από την Τουρκία.

Η αρμενική κυβέρνηση κάλεσε τον ΟΗΕ να προστατεύσει την Kessab, όπου έλαβε χώρα η γενοκτονία των Αρμενίων του 1915, και κατηγόρησε την Τουρκία ότι επιτρέπει σε τζιχαντιστές να διασχίσουν τα σύνορα για να επιτεθούν στην Kessab, κατηγορώντας την για θανάτους αμάχων. Η Μόσχα προσχώρησε επίσης σε κλήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εκτιμήσει την κατάσταση και να προσφέρει λύσεις για το πώς θα προστατευθούν οι περίπου 2.000 Χριστιανοί Αρμένιοι που κατοικούν στην Kessab.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου