Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ: “ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ”


Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά 
Οι χριστιανοί του Ιράκ ξεκίνησαν να σχηματίζουν τις δικές μονάδες άμυνας για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος, του οποίου οι τζιχαντιστές κατάφεραν να πάρουν πολλά χριστιανικά χωριά και πόλεις. 
Ένα παράδειγμα είναι το χωριό Sharafya, στά βόρεια της βιβλικής πόλης Νινευή. Κοντά στη Sharafya βρίσκεται η χριστιανική πόλη al-Qosh. Όταν αρχές Αυγούστου, οι Τζιχαντιστές προελάμβαναν στα χριστιανικά χωριά, οι δυνάμεις των Κούρδων τους εγκατέλειψαν, χωρίς να προειδοποιήσουν όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται:

 “Mας άφησαν τελείως μόνους, ενώ δυο μέρες πριν μας διαβεβαίωναν ότι δεν χρειαζόμαστε όπλα καθώς θα μας υπερασπίζονταν αυτοί” 
« Δεν μας υπερασπίσθηκαν ούτε οι Κούρδοι ούτε οι Ιρακινοί….Βέβαια τώρα οι Κούρδοι επέστρεψαν και φυλάνε την είσοδο του χωριού, αλλά μπορεί πάλι να μας εγκαταλείψουν..” 
Παρά το γεγονός ότι τελικά οι τζιχαντιστές απωθήθηκαν από το χωριό, κανένας κάτοικος δεν επέστρεψε στον ρημαγμένο τόπο. Άλλωστε οι ισλαμιστές απλά έχουν μετατοπισθεί σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων. 

Οι νέες ταξιαρχίες των χριστιανών του Ιράκ, δηλαδή των λεγόμενων ασσύριων, ενός αρχαίου λαού που εκχριστιανίσθηκε και μιλάει την αραμαϊκή γλώσσα, έχει τις ρίζες του στη Νινευή εδώ και χιλιετηρίδες. Ονομάστηκαν “Μελλοντικοί Μάρτυρες” και προς το παρών αριθμούν περίπου 100 άνδρες. Σε αντίθεση με τους ασσύριους της Συρίας που είναι συρορθόδοξοι, οι ασσύριοι του Ιράκ στην πλειοψηφεία τους ανήκουν στην Καθολική Εκκλησία, εξ ου και η επιλεκτική μιντιακή ευαισθησία για την τύχη τους, που δεν ήταν ίδια για τους ασσύριους της Συρίας. 
Ο αντισυνταγματάρχης της Ταξιαρχίας των Μελλοντικών Μαρτύρων Odicho, δήλωσε: 
Δεν είμαστε πολλοί αλλά     η πίστη μας είναι μεγάλη. 

πηγή: L orient le jour 
dimpenews.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_698.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου