Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΙΡΑΚ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π

Ο Εθνικός Σύμβουλος Ασφαλείας του Ιράκ και βουλευτής, Safa Al-Sheikh Hussein δήλωσε ότι η Τουρκία είναι η χώρα που “βάζει τα καύσιμα στο όχημα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Μ.Συρίας” , επιτρέποντας στους εξτρεμιστές να εξάγουν πετρέλαιο μέσα από την Τουρκία. 

Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα Today’s Zaman την Τετάρτη:

“Έχουν ένα ολόκληρο δίκτυο υποστήριξης στην Τουρκία. Εξάγουν το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας. Οπότε συμπεραίνουμε ότι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος δουλεύουν στην Τουρκία από όπου το πετρέλαιο αυτό διοχετεύεται μετέπειτα στην Ευρώπη”

Η δήλωση αυτή του Ιρακινού αξιωματούχου εθνικής ασφαλείας, έγινε μετά και την παραδοχή του Kerry ότι η ISIS έχει οικονομική αυτάρκεια από την εξαγωγή πετρελαίου σε Τουρκία και Λίβανο (για να καλύψει προφανώς και την έως τώρα χρηματοδότηση της τρομοκρατίας στη Συρία από το 2011).

Σύμφωνα με τον Safa Al-Sheikh Hussein , υπάρχουν 20 000 ξένοι μαχητές μουτζαχεντίν στο Ιράκ και τη Συρία και ότι η πολιτική αστάθεια στο Ιράκ που κρατάει εδώ και χρόνια διευκόλυνε τα μέγιστα την τρομοκρατκή οργάνωση.

Όταν στον σύμβουλο Ασφαλείας του Ιράκ ζητήθηκε μια εκτίμηση περί της γενικευμένης άποψης ότι “η Τουρκία υποστηρίζει τους Τζιχαντιστές”, αυτός απάντησε ότι “όλος ο Ιρακινός λαός συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών του , θεωρεί ότι η Τουρκία παρέχει την υποστήριξή της στην ISIS και ότι αυτό δεν είναι  υγιές για τους δεσμούς μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, όπως το Ιράκ και η Τουρκία”.

Ο Hussein υπογράμμισε ότι ο πόλεμος του Ισλαμικού Κράτους κατά της Συρίας, έδωσε τη δυνατότητα στην Τουρκία να αποκτήσει μεγάλη δύναμη επιρροής στην περιοχή.

“Η Τουρκία δεν πήρε την σωστή θέση σε σχέση με τη Συρία.

Οι πολιτικές της βλέψεις δεν ήταν σωστές. Θυμόμαστε πολύ καλά ότι από το 2011 η Τουρκία έκανε εκτιμήσεις ότι μέσα σε ένα μήνα θα έχει αλλάξει η πολιτική διακυβέρνηση της Συρίας…”

“Ξέραμε ότι το πιο πιθανό σενάριο ήταν η διχοτόμηση της Συρίας και αυτό ήταν κάτι που τρόμαζε το Ιράκ καθώς οι δυνάμεις στα πεδία των μαχών στη Συρία είναι υπέρ των εξτρεμιστών ισλαμιστών και όχι υπέρ του συριακού λαού και των δημοκρατικών αναγκών του”

dimpenews.com
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου