Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ινδία: Παιδιά-σκλάβοι κάτω των έξι ετών «εργάζονταν» 16 ώρες για να φτιάχνουν βραχιόλια


Υποσιτισμένα, με δερματικές ασθένεις και σε κατάσταση σοκ από το καθεστώς σκλαβιάς κάτω από το οποίο βρέθηκαν τα περισσότερα από 300 παιδιά-σκλάβοι που απελευθερώθηκαν από την ινδική αστυνομία σε επιχειρήσεις στα κεντρικά της χώρας.

Τα παιδιά αυτά, ορισμένα από τα οποία ήταν μικρότερα των έξι ετών, «εργάζονταν» για τουλάχιστον 16 ώρες ημερησίως χωρίς διάλειμμα υπό την απειλή βασανιστηρίων και στέρησης φαγητού εάν δεν υπάκουαν τις εντολές των «αφεντικών».

Στα πλαίσια της ίδιας επιχείρησης σε καταστήματα στην πόλη Χαϊντεραμπάντ, στα κεντρικά της χώρας, συνελήφθησαν τουλάχιστον 30 μέλη  συμμοριών εμπορίας ανθρώπων.

Στους χώρους που «εργάζονταν» τα παιδιά αυτά επικρατούσαν ελεεινές συνθήκες υγιεινής χωρίς εξαερισμό ενώ τα παιδιά ήταν εκτεθειμένα σε επιβλαβή αέρια.

Πολλά παιδιά μεταφέρθηκαν το 2014 στο Χαϊντεραμπάντ από το φτωχό κρατίδιο Μπιχάρ στη βόρεια Ινδία, αφού τα είχαν πουλήσει οι γονείς τους σε συμμορίες εμπορίας ανθρώπων για ένα ποσό που κυμαινόταν από τις 5.000 έως τις 10.000 ρουπίες (80 ως 160 δολάρια).

Σύμφωνα με τα επίσημα διαθέσιμα στοιχεία, το 2014 στην Ινδία εργάζονταν περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά ως οικιακοί βοηθοί, σε εστιατόρια ή σε εργοστάσια παραγωγής ρούχων, όμως οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι η εκτίμηση αυτή είναι μάλλον πολύ χαμηλότερη του πραγματικού αριθμού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου