Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΝΑΤΟ: Οι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν για να νικήσουμε το IS - Παραδόθηκαν τα οχήματα κατηγορίας MRAP στο Ιράκ


Oι αεροπορικές επιδρομές δεν επαρκούν προκειμένου να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η περαιτέρω ενίσχυση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας από τις χώρες της Δύσης πιθανόν θα συνέβαλε σε αυτό, τόνισε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το ΝΑΤΟ ως διεθνής οργανισμός δεν εμπλέκεται, ωστόσο κράτη μέλη του συμμετέχουν στο συνασπισμό.

«Χαιρετίζω αυτήν τη (συμμετοχή) και νομίζω ότι είναι κάτι σημαντικό παρότι δεν πιστεύω ότι οι αεροπορικές επιδρομές μπορούν από μόνες τους να επιλύσουν το πρόβλημα» τόνισε ο επικεφαλής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σε μία συνέντευξη τύπου.

Σε μια άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι τους βομβαρδισμούς θα μπορούσε να συμπληρώσει η συνεργασία με την ιρακινή κυβέρνηση με στόχο να τη βοηθήσουν να αποκτήσει ισχυρότερες δυνάμεις ασφαλείας.

Ορισμένες χώρες της Δύσης έχουν στείλει στρατιώτες στο Ιράκ προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να παράσχουν συμβουλές στον ιρακινό στρατό, όμως οι χώρες αυτές διστάζουν να αναπτύξουν μάχιμες δυνάμεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση της Βαγδάτης ζήτησε από το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας αφού ο ιρακινός στρατός κατέρρευσε ενώπιον της επίθεσης που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος πέρυσι.

«Εξετάζουμε πώς μπορούμε να το κάνουμε με έναν τρόπο που θα τους βοηθήσει και βρισκόμαστε σε διάλογο αυτήν τη στιγμή με την κυβέρνηση του Ιράκ» επισήμανε ο ίδιος. 

Σε μια παράλληλη διαδικασία σήμερα οι ΗΠΑ παρέδωσαν το τελευταίο από τα 250 MRAP στον ιρακινό στρατό από τα αποθέματα των ΗΠΑ στο Κουβέιτ και η απόφαση για την εξάμηνη συντήρησή τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου