Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Δεύτερη ημέρα σκληρών αερομαχιών στο Αιγαίο με υπερπτήσεις, εμπλοκές και δεκάδες παραβιάσειςε


Με τέσσερεις υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά, δύο σκληρές εμπλοκές και δεκάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), η τουρκική Αεροπορία για ακόμη μια φορά προχώρησε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιθετικής διάταξης στο Αιγαίο υπό κλίμακα.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 2 υπερπτήσεις νεότερα στοιχεία αναφέρουν πως οι υπερπτήσεις ήταν 4 συνολικά ως ακολούθως:

Ο τουρκικός σχηματισμός που αποτελείτο από 6 μαχητικά, εκ των οποίων 4 F-4E Terminator αναβαθμισμένα και 2 F-16C block 40 επίσης αναβαθμισμένα εισήλθε στις 14:32 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου.

Στη συνέχεια το τουρκικό σχέδιο αφορούσε το διαχωρισμό του σχηματισμού με τα F-4E να αλλάζουν κατεύθυνση και να πραγματοποιούν υπέρπτηση πάνω από τη νήσο  Μακρονήσι και εν συνεχεία πάνω από τη νήσο  Ανθρωποφάγοι, με τα F-16 αναλαμβάνουν την προστασία τους από τα μαχητικά της ΠΑ 2 F-16 που είχαν απογειωθεί από την Λήμνο.

Τη στιγμή που τα τουρκικά F-4E πραγματοποιούσαν την υπερπτηση πάνω από τα δύο νησιά, ουσιαστικά ως να επρόκειτο για επιχείρηση βομβαρδισμού τα τουρκικά F-16 απασχολούσαν τα ελληνικά μαχητικά με εμπλεκόμενα μαζί τους.

 Στη συνέχεια και καθώς ο σχηματισμός των F-4E αποχωρούσε από τον Εθνικό Εναέριο Χώρο τα δύο τουρκικά F-16 ενεπλάκησαν και πάλι με το ίδιο ζευγάρι των μαχητικών της ΠΑ.

Με την διακοπή εκ μέρους τους της εμπλοκής τα τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τα ίδια νησιά πραγματοποιώντας και αυτά υπέρπτηση.

Επρόκειτο και όπως αναφέρουν  επιτελείς του ΓΕΕΘΑ για ένα "οργανωμένο σχέδιο δοκιμής βομβαρδισμού με τα τουρκικά μαχητικά να παρέχουν προστασία στα F-4E".

Συνολικά η σημερινή ημέρα είχε 34 παραβιάσεις του ΕΕΧ οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τόσο από τα F-16 και F4 όσο και από ένα CN-235 ΑΦΝΣ το οποίο πετούσε κατά μήκος των ορίων του ΕΕΧ παραβιάζοντας και αυτό τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου