Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Μόσχα: «Έτοιμα και προς παράδοση τα S-300 για το Ιράν»


Την απόφασή της να ενεργοποιήσει τη συμφωνία του 2007 και να εξοπλίσει το Ιράν με την εκσυγχρονισμένη εκδοχή του αντιπυραυλικού συστήματος S-300, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ρωσίας, δια στόματος του προεδρικού συμβούλου Βλαντιμίρ Κόζιν.

«Θα είναι το σύστημα S-300, το οποίο ζήτησε το Ιράν. Πάει πολύς καιρός αφότου η Μόσχα και η Τεχεράνη υπέγραψαν τη συμφωνία για την αγορά των πυραύλων και το σύστημα έχει εν μέρει εκσυγχρονιστεί, όμως ορισμένα στοιχεία του αναβαθμίζονται ακόμη» δήλωσε ο σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν στο πρακτορείο RIA Novosti.

Το 2007 η Ρωσία και το Ιράν υπέγραψαν μια συμφωνία για την παράδοση του αντιπυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος. Τρία χρόνια αργότερα, ο τότε πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ «πάγωσε» τη συμφωνία, λόγω του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων που επέβαλε στο Ιράν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αφορμή τους φόβους της Δύσης ότι η Τεχεράνη επεδίωκε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Τον Απρίλιο, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ήρε την απαγόρευση, αφού το Ιράν και η ομάδα 5+1 των διεθνών διαπραγματευτών κατέληξαν στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Στις αρχές του μήνα μια πηγή του ιρανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ότι η πρόσφατη συμφωνία θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκτήσει πιο προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα από τους S-300.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου