Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Συντριβή των ισλαμιστών στη Νότια Συρία


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Nέα ήττα για τους ισλαμιστές αυτή τη φορά στο μέτωπο της νότιας Συρίας όπου ανακαταλήφθηκε η πόλη Sheikh Miskeen από την 15η Ταξιαρχία της 5ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας με την υποστήριξη της 7ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, αλλά και Ιρανών επιλέκτων των σωμάτων Al-Quds κατόπιν συνεχούς σφυροκοπήματος των θέσεων τους από την ρωσική Αεροπορία.

Η πόλη είναι στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται 20χλμ βόρεια της Ντεράα και κόβει τον εφοδιασμό των ισλαμιστών που βρίσκονται οχυρωμένοι στο κέντρο της. Αυτό που προκάλεσε την έκπληξη των Σύρων επιτελών ήταν το πόσο γρήγορα επετεύχθη η κατάληψη αυτή, δείχνοντας ότι το ηθικό των ισλαμιστών είναι πάρα πολύ χαμηλό, ενώ επειδή έχουν σκοτωθεί οι πρώτες σειρές μαχητών που αποτελούνταν από έμπειρους και άφοβους πολεμιστές, είναι σαφές ότι οι επόμενες στρατολογήσεις βασίζονται σε υποχρεωτικές στρατεύσεις ανρθώπων που δεν επιθυμούν να πολεμήσουν υπέρ του ISIS, της Αλ Νούσρα και της Τζέις Αλ Ισλάμ, και κατά της νόμιμης κυβέρνησης Άσαντ.

Η πρακτική της υποχρεωτικής στρατολόγησης έχει ξεκινήσει από την Μοσούλη και την Ράκκα μέχρι το Χαλέπι και την Ντεράα, καθώς τα προβλήματα λειψανδρίας έχουν κάνει αισθητή πλέον την εμφάνισή τους, ενώ έχουν διακοπεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι "εθελοντικές" ροές ισλαμιστών από το εξωτερικό.

Στην επαρχία της Ντεράα η ρωσική Αεροπορία πραγματοποιήσε 75 βομβαρδισμούς σε 36 ώρες και δημιούργησε μεγάλα ρήγματα στις αμυντικές γραμμές των τρομοκρατών.

Νωρίτερα, ο Άμπου Αλάα αλ Χαουράνι, ένας από τους διοικητές του Νότιου Μετώπου των ισλαμσιτών που στηρίζονται από τη Δύση, παραδέχτηκε ότι ο Στρατός «έχει κάνει πρόοδο, με τη βοήθεια των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών», τονίζοντας ότι μόνο τις τελευταίες 24 ώρες έχουν γίνει τουλάχιστον 40 τέτοιες αεροπορικές επιδρομές.
Την Τρίτη οι ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατέλαβαν τη βάση της Ταξιαρχίας Β2, εκδιώκοντας τους αντάρτες.

Νταράα βρίσκεται πολύ κοντά στα ιορδανικά σύνορα και θεωρείται ένα από τα τέσσερα κρίσιμα μέτωπα στον συριακό πόλεμο, μαζί με αυτά του Χαλεπίου, της Ιντλίμπ, και της Ντέιρ Εζόρ.

Στη Χομς ο στρατός αφού ανέκτησε τον έλεγχο των βουνών  Mahine Kabir και Mahine Saghir, έθεσε τελικά υπό τον ολοκληρωτικό του έλεγχο και την πόλη Mahine.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου