Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Οι Κούρδοι της Συρίας σε Νέα Πολύνεκρη μάχη κατά του ISIS – Η Τουρκία Πίσω από την Επίθεση του ISIS


Και ενώ η εκεχειρία στη Συρία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οι μοναδικοί που δεν μπορούν να ησυχάσουν είναι οι Κούρδοι της Συρίας, που δέχονται επιθέσεις από τον ISIS, που απ’ ότι φαίνεται χρησιμοποιεί την Τουρκία ως ορμητήριο. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Κούρδοι αποτελούν την μεγαλύτερη επί του εδάφους απειλή του ISIS, όπως το ότι η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος υποστηρικτής του, προσπαθώντας να εξοντώσει τους Κούρδους αλλά και να πείσει τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα ότι οι μαχητές του YPG είναι οι τρομοκράτες !!!!!! έξω δηλαδή από κάθε λογική.

Έτσι, τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εξαπέλυσαν χθες επίθεση εναντίον μιας πόλης στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μάχες και ο διεθνής συνασπισμός να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές για να τους απωθήσει. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των κουρδικών δυνάμεων Ρεντούρ Χαλίλ και πηγές στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην Ταλ Αμπιάντ, μια πόλη που ελέγχει η κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και στην κοντινή πόλη Σούλουκ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποίησαν 10 αεροπορικά πλήγματα για να απωθήσουν την επίθεση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την ΜΚΟ, τουλάχιστον 45 μέλη του ΙΚ και 20 Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν. Σε γραπτή δήλωση που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο στρατός των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο συνασπισμός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Ταλ Αμπιάντ.

Η επίθεση εξαπολύθηκε μερικές ώρες αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η προσωρινή εκεχειρία κατόπιν της συμφωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας, η οποία όμως δεν αφορά το Ισλαμικό Κράτος, ούτε το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία).


Ορισμένοι από τους τζιχαντιστές που συμμετείχαν στην επίθεση, σύμφωνα με τον Χαλίλ, έφθασαν στην περιοχή από το βορρά (την Τουρκία), που σημαίνει ξεκάθαρα πως η Άγκυρα υποστηρίζει το ΙΚ. Οι τουρκικές αρχές βέβαια διέψευσαν την καταγγελία και τόνισαν ότι τα πρόσφατα μέτρα για την αυστηρότερη φρούρηση των συνόρων καθιστούν αδύνατο οι δράστες της επίθεσης να μπήκαν στη Συρία από την τουρκική επικράτεια.

Θεωρούμε ότι η Τουρκία που προσπαθεί να απωθήσει του Κούρδους της Συρίας από τα σύνορα της, θα συνεχίσει να στηρίζει τους δολοφόνους του ISIS. Όλο το Συριακό πλέον έχει αποκλειστικά μόνο ένα παράγοντα αστάθειας που ονομάζεται Τουρκία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου