Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ε.Βενιζέλος: «Ο Α.Τσίπρας κέρδισε κομματικό χρόνο και χάνουμε εθνικό χρόνο»


Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να κερδίζει κομματικό χρόνο, επειδή κρατά συμπαγή την πλειοψηφία και επιβάλει παραιτήσεις διαφωνούντων, αλλά χάνουμε εθνικό χρόνο, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δυστυχώς, χάνουμε εθνικό χρόνο και εθνικό κεφάλαιο, διότι η παρουσία της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου παρεμποδίζει την εφαρμογή μίας πολιτικής η οποία θα οδηγήσει στην ανάκαμψη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αναγκάζεται να αποδεχθεί δημοσιονομικά μέτρα που φθάνουν μέχρι το 2019 και «τότε θα δούμε ποια μέτρα θα συνδεθούν με την παρέμβαση στο χρέος».

«Η στροφή που έκανε ο κ. Τσίπρας έχει κόστος για τον τόπο, τρώει τις σάρκες του τόπου, διότι δε χάνουμε απλώς 18 μήνες, δε χάνουμε απλώς άλλα τρία χρόνια από το 2015 στο 2018, τέσσερα χρόνια, αυτά έχουν μία γεωμετρική πρόοδο, αναπτύσσουν μία δυναμική», τόνισε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι παρακολούθησαν έκπληκτοι τη στροφή 180 μοιρών μίας κυβέρνησης που τελικά υποχρεώθηκε να περάσει μέτρα πολύ πιο σκληρά από αυτά που χρειάζονταν τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα του χρέους, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση πήρε δυστυχώς «πολύ λιγότερα από όσα είχαν δεσμευτεί οι εταίροι μας ότι θα δώσουν το 2012 ως συμπλήρωμα στη μεγάλη παρέμβαση που έγινε τότε».

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα εφημερίδας για κάλεσμα προς τον Κώστα Σημίτη να αναλάβει πρωτοβουλίες στην Κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε:

«Ο κ. Σημίτης είναι πολύ σημαντικός παράγων του χώρου αυτού, είναι ένας πρώην Πρωθυπουργός και ήταν ένας Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μία περίοδο πολύ μεγάλης ακμής, επί εκλογικής νίκης, επιτυχιών, συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης, που έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ.  Αυτό, όμως, ξεκίνησε από το 1993, με τη μεγάλη προσαρμογή που έγινε, γιατί σας θυμίζω ότι όταν το 1993 επανήλθε ο Ανδρέας Παπανδρέου –και τότε εγώ μπήκα στην ενεργό πολιτική και έγινα για πρώτη φορά Υπουργός– είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν εκτροχιασμό οικονομικό της χώρας χειρότερο από ότι το 2009.  Τότε, σας θυμίζω, είχαμε πληθωρισμό 14% και επιτόκια χορηγήσεων για να πάρεις δάνειο 25%, έπρεπε να κάνουμε μία προσαρμογή κολοσσιαία».

Ακόμη, αναφερόμενος στα σχόλια κύκλων του πρώην πρωθυπουργού, που ανέφεραν ότι η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ανήκει σε αυτούς που συμμετέχουν σήμερα ενεργά στην πολιτική, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε.

«Νομίζω ότι είναι μια πολύ σοβαρή και αυτονόητη δήλωση.  Ο κ. Σημίτης ήταν παρών στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Παράταξης πριν από 15 ημέρες, μίλησε όπως μίλησα και εγώ, ακούσατε τις ομιλίες μας. Στην πραγματικότητα ήταν δύο παράλληλες και αλληλοσυμπληρούμενες τοποθετήσεις.  Εμείς βοηθούμε και στηρίζουμε διότι και εγώ, είμαι βεβαίως στην ενεργό πολιτική, είμαι βουλευτής, έχω καθημερινή παρουσία αλλά δεν είμαι στην πρώτη γραμμή, δεν ασκώ τον ηγετικό ρόλο».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου