Νέες «φορτούνες» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία για την απόφαση της Ουάσιγκτον να αποστείλει παρτίδες με ακόμα πιο θανατηφόρα οπλικά συστήματα στο ευρωπαϊκό έδαφος και τα οποία θα σημαδεύουν κατευθείαν τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις .
Πληροφορίες φέρουν μάλιστα τον Ρώσο Πρόοδο Β. Πόυτιν να έχει δώσει προσωπική εντολή για την ταχεία επίσπευση των δοκιμών του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου SARMAT, ο οποίος διαθέτει βεληνεκές 11.000 χλμ .
Πάντως, σύμφωνα με πηγές στο Κρεμλίνο , η ένταση ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις κτυπάει εκ νέου »κόκκινο».
Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να επεκτείνει τις πυραυλικές δυνατότητες του στην Ευρώπη ενώ η Μόσχα ανησυχεί για την ανάπτυξη των πυρηνικών συστημάτων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov , στον διεθνή τύπο.
«Τα μέλη του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να επεκτείνουν τις δυνατότητες της αντιπυραυλικής άμυνας τους στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της λεγόμενης« σταδιακή προσαρμοστικής προσέγγισης. Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία μας για την τοποθέτηση «στοιχείων» της στρατηγικής υποδομής σε άμεση γειτνίαση των συνόρων μας, η οποία επηρεάζει άμεσα τα συμφέροντά μας στον τομέα της ασφάλειας », είπε ο ίδιος σε μια συνεδρίαση του συμβουλίου για τη διεθνή συνεργασία και την δημόσια διπλωματία .
Ο Ryabkov πρόσθεσε ότι τα σχέδια των ΗΠΑ για τοποθέτηση νέων πυρηνικών βομβών και πυραύλων με αυξημένη ακρίβεια στην Ευρώπη προκαλούν σοβαρές ανησυχίες.
Σύμφωνα με το ίδιο , αυτό αποδεικνύει την πρόθεση των ΗΠΑ να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον ρωσικών στρατιωτικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών κατά την διάρκεια συγκεκριμένων στρατιωτικών σεναρίων».
Σε συνέχεια των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, οι ΗΠΑ με την δημιουργία του ευρωπαϊκού τμήματος του «συστήματος πυραυλικής άμυνας», δημιουργούν έναν παράγοντα αποσταθεροποίησης του ευρωπαϊκού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, «μη λαμβάνοντας υπόψιν την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας αποτροπής ».
«Αν περάσουν αυτή η γραμμή οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και συνεχίσουν να επεκτείνουν την αντιπυραυλική ασπίδα τους, τότε θεωρούμε αυτό αποτελεί μια επιδεικτική απροθυμία από την πλευρά της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, να προσαρμόσουν τα σχέδιά της δικής τους αντιπυραυλικής άμυνας, παρά τις συμφωνίες για τη διευθέτηση της κατάστασης γύρω από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα », κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια των ΗΠΑ που αφορούν την μεταφορά και την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στην πόλη Büchel, τα οποία ήδη υλοποιούνται , ανέφερε το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF πριν μερικούς μήνες.
Στην αεροπορική βάση της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας (Bundeswehr) στην πόλη της Büchel στο έδαφος του ομόσπονδου κρατιδίου της Ρηνανίας στην Γερμανία, θα «φιλοξενηθούν» 20 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες B61-12.
Σύμφωνα όμως και με νέα δεδομένα θα μεταφερθούν και πύραυλοι με πυρηνική γόμωση από αμερικανικά αεροσκάφη B52 ή F-22 RAPTOR οδηγώντας σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο.
Σύμφωνα με τους Γερμανούς δημοσιογράφους και ειδικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες οι νέες βόμβες B61-12, διαθέτουν μεγαλύτερη ακρίβεια και καταστροφική ισχύ από αυτές που ευρίσκονταν στην χώρα . Μία τέτοιου τύπου βόμβα ισοδυναμεί με 80 βόμβες σαν και αυτές που έπεσαν στη Χιροσίμα από τους Αμερικανούς το 1945.
Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση από εδώ και στο εξής ξεφεύγει από την συνηθισμένη ροή των γεγονότων και εισέρχεται σε εντελώς νέα δεδομένα, που «μυρίζουν» παγκόσμιο πόλεμο».
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου