Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Αγωνία για το Χαλέπι: Μετά την παύση των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών οι ισλαμιστές αντάρτες της al-Nusra επιτίθενται μαζικά



Σε εξαιρετικά  κρίσιμη για τις συριακές δυνάμεις εξελίσσεται η κατάσταση στο Χαλέπι όπου οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν εξαπολύσει λυσσώδεις επιθέσεις τόσο στοπ δυτικό όσο και στο ανατολικό τμήμα της πόλης επιχειρώντας να σπάσουν την πολιορκία που τους έχει επιβάλει ο συριακός Στρατός.

Οι οργανώσεις Jahat al-Nusra και Aharar al-Sham επιτέθηκαν στο κομβόι που μετέφερε ενισχύσεις προς το Χαλέπι στον αυτοκινητόδρομο Khanaser-Χαλέπι.
Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν στην περιοχή Minyan και η Jahat al-Nusra & Co μπήκε στην γειτονιά και ανακατέλαβε στο σταθμό Minyan.

Παρά τα όσα φημολοφούνται δεν υπήρξε καμιά ρωσική επιδρομή σήμερα στο Χαλέπι, ούτε στην Συρία γενικότερα. Η συριακή Αεροπορία επιχείρησε σε μερικές περιπτώσεις, αλλά τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα "λείπουν" πολύ από το Χαλέπι, ενώ και η απουσία των ρωσικών μαχητικών, ειδικά των Su-34 και Su-24 με την ακρίβεια των πληγμάτων τους, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν να διατάξει παύση των αεροπορικών επιχειρήσεων από την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στο προάστιο Bustan az-Zakhra, σχεδόν στο κεντρικό Χαλέπι,  ενώ εορτάζονται σύμφωνα με αναφορές να κτυπήσουν στο δρόμο που οδηγεί στο παλιό φρούριο της πόλης, είπαν πηγές των συριακών δυνάμεων στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι συριακές δυνάμεις έχουν απωθήσει όλες τις επιθέσεις στην στρατιωτική ακαδημία Al-Assad, και στο προάστιο Bustan az-Zakhra.

«Σήμερα οι ισλαμιστές αντάρτες εξαπέλυσαν ξανά νέα επίθεση. Αυτή τη φορά κοντά στην περιοχή της στρατιωτικής ακαδημίας και στο προάστιο Bustan az-Zakhra. Οι μάχες είναι σκληρές χωρίς διακοπή», ανέφερε η ίδια πηγή στο RIA Novosti.

Αναφορές υπάρχουν για πολλά οχήματα VBIED (η al-Nusra κάνει λόγο για τουλάχιστον 40 τέτοια οχήματα με ισάριθμους οδηγούς αυτοκτονίας για τη συγκεκριμένη φάση της επίθεσης).

Σύμφωνα με πηγές από τις ένοπλες ομάδες που μάχονται από κοινού με τις συριακές δυνάμεις οι ισλαμιστές αντάρτες ενδέχεται να εξαπολύσουν νέα επίθεση στο βορειοδυτικό Χαλέπι κοντά στον δρόμο γνωστό ως “Castello road”.

Παράλληλα ο βόρειος άξονας ο οποίος χρησιμοποιείται για την μεταφορά εφοδίων στις κυβερνητικές δυνάμεις απειλείται και αυτός.

Στο νοτιοδυτικό Χαλέπι οι ένοπλες οργανώσεις που πρόσκεινται  στην  al-Nusra κτυπούν την στρατιωτική Ακαδημία και τις θέσεις του συριακού Στρατού.

Οι συριακές δυνάμεις κατάφεραν έπειτα από σκληρές μάχες να ανακαταλάβουν τις θέσεις τους στο διαμέρισμα 1070 κατά τη διάρκεια της νύκτας, με τους αντάρτες να βομβαρδίζουν συνέχεες περιοχές που κατοικούνται από αμάχους στο δυτικό και κεντρικό Χαλέπι από το την Παρασκευή.

Η κατάσταση γενικότερα περιγράφεται ως κρίσιμη καθώς έλλειψη αεροπορικών βομβαρδισμών από την ρωσική Αεροπορία  οι ανταρτικές δυνάμεις κινούνται ανενόχλητες στα σημεία όπου εξορμούν για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους, θέτοντας σε κίνδυνο ο συριακός Στρατός να απολέσει όλα τις περιοχές που είχε καταλάβει τελευταία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου