Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Στρατηγικός αιφνιδιασμός: Ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια με βλήματα cruise μπήκαν στην Μεσόγειο


Τρία ρωσικά υποβρύχια από το Στόλο της Βόρειας Θάλασσας εισήλθαν  σήμερα στη Μεσόγειο σε μια αιφνιδιαστική κίνηση της Μόσχας η οποία έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο ΝΑΤΟ.

Τα ρωσικά υποβρύχια κινήθηκαν σε κατάδυση μέχρι τα στενά του Γιβραλτάρ χωρίς να γίνουν αντιληπτά από το ΝΑΤΟ εμφανιζόμενα ξαφνικά ανοικτά των πορτογαλικών ακτών και αναμένοντας έγκριση για το πέρασμά τους από τα στενά.

Ο αιφνιδιασμός ήταν ακόμη μεγαλύτερος όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Akula τα οποία φέρουν βλήματα cruise Kalibr, ικανά να κτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις της τάξης των 2500 και πλέον χλμ.!

Ακόμη ένα υποβρύχιο συμβατικό κλάσης Kilo κατευθύνεται στη Μεσόγειο και αυτό από τον Στόλο της Βόρειας Θάλασσας όπως αναφέρεται.

Και τα τρία φαίνεται  πως εισήλθαν στον βόρειο Ατλαντικό από βάσεις γύρω από το Murmansk.

Ο Βόρειος Στόλος διαθέτει συνολικά 6 υποβρύχια Akula και 7 κλάσης Kilo εκτός των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων (SLBM).

Τα Akula ΙΙ έχουν πλήρες εκτόπισμα σε κατάδυση 13,400 με 13,800 τόνους  μήκος 110 μ. και στον οπλισμό τους εκτός από τα βλήματα cruise Kalibr διαθέτουν 4 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 533 χλστ. και 4 των 650 χλδτ. Με περίπου 40 τορπίλες απόθεμα..

Kalibr διαθέτει και το υποβρύχιο Kilo. Τον περασμένο Δεκέμβριο το υποβρύχιο κλάσης Ι.Kilo “Rostov-on-Don” εξαπέλυσε βληματα Kalibr εναντίον στόχων των ισλαμιστών στη Συρία.

Όπως αναφέρεται τα δύο Akula και το ένα Kilo θα ενωθούν με τον υπόλοιπο ρωσικό Στολο στη Μεσόγειο που πλέει προς τη Συρία με επικεφαλής το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ».

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση  ότι αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές θα πραγματοποιηθεί μαζική επίθεση από τον ρωσικό Στόλο εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών τόσο με αεροσκάφη όσο και με βλήματα cruise.

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov δήλωσε σήμερα ότι τα ρωσικά αλλά και τα συριακά αεροσκάφη έχουν να πετάξουν πάνω από το Χαλέπι για 13 συνεχείς ημέρες, διαψεύδοντας διάφορα μυθεύματα που ειδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί "σφοδρών βομβαρδισμών από ρωσικά μαχητικά".

Όπως μεταδίδει το TASS ο εκπρόσωπος του ρωσικού  υπουργείου δήλωσε: «Τα ρωσικά και τα συριακά αεροσκάφη δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία πτήση πάνω από την πόλη του Χαλεπιού για 13 ημέρες.

Για σύγκριση οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 9 αποστολές τις τελευταίες 24 ώρες στην πόλη Μοσούλη η οποία έχει πληθυσμό πάνω από 1 εκατ. κατοίκους.

Για να καταδείξουμε πόσο οι συμμαχικές αυτές δυνάμεις σέβονται τους διεθνείς νόμους δύο από τις 9 αποστολές πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη B-52H».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου