Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Παρανοϊκή η απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα: Βλέπουν Ρώσους παντού - «Διείσδυσαν στα συστήματα εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε «υστερία» βρίσκεται η  κυβέρνηση Ομπάμα καθώς «βλέπει» Ρώσους παντού, ακόμη και στα συστήματα εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας έτσι η γνωστή για τα αντι-Τραμπ συναισθήματά της Washington Post δμοσιεύει ότι χάκερ από τη Ρωσία κατάφεραν να διεισδύσουν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ μέσω των υπολογιστών εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βερμόντ.

«Η  κυβερνοεπίθεση αυτή δεν είχε συνέπειες για τη λειτουργία της εταιρείας, αλλά αποκάλυψε πόσο τρωτό είναι το σύστημα» λέει η εφημερίδα.

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση Ομπάμα επιχειρεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά «κληρονομικά» προβλήματα σην επόμενη κυβέρνηση του Ν.Τραμπ. Αν και γνωρίζει ο Μ.Ομπάμα ότι ο Ν.Τραμπ θα ακυρώσει όλα του τα διατάγματα, χρειάστηκαν οι εφυείς κινήσεις του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν να μην προχωρήσει σε αντίποινα κατά των Αμερικανών κα να περιμένε την έναρξη της προεδρίας Τραμπ.

Ο Ρώσος ηγέτης σε μια επίδειξη υψηλής πολιτικής δεν «τσίμπησε» και δεν απέλασε ισόποσους Αμερικανούς διπλωμάτες και έτσι δεν αυξησε την ένταση μεταξύ των δύο χωρών «λύνοντας» τα χέρια στον νεοεκλεγέντα Ν.Τραμπ.

Πάντως ο Μ.Ομπάμα αποσκοπεί στην απονομιμοποίηση της προεδρίας Τραμπ, ώστε σε περίπτωση που ο νέος πρόεδρος δρα αντίθετα από το τι επιτάσσει το αμερικανικό «βαθύ» κράτος,να είναι πιο έντονες οι οργανωμένες αντιδράσεις εναντίον του.

Κακόβουλο λογισμικό, το οποίο «συνδέεται με την επιχείρηση κυβερνοπειρατίας που έχει ονομαστεί Grizzly Steppe από την κυβέρνηση Ομπάμα, εντοπίστηκε στους υπολογιστές μιας εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του Βερμόντ», έγραψε η αμερικανική εφημερίδα χωρίς να προσδιορίζει χρονικά το γεγονός.

Ο κώδικας δεν χρησιμοποιήθηκε ενεργά για να διαταραχθεί η λειτουργία της εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, όμως αυτή «η διείσδυση στο εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι σημαντική, διότι σηματοδοτεί ένα δυνητικά πολύ σοβαρό κενό στην ασφάλεια των υποδομών των ΗΠΑ»

«Ακόμη δεν είναι γνωστό αν οι Ρώσοι χάκερ προσπαθούσαν να πλήξουν τη λειτουργία της εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ή εάν απλώς επρόκειτο για μια δοκιμή του εάν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο Βερμόντ λειτουργούν δύο μεγάλες εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, η Green Mountain Power και η Burlington Electric.

«Οι δράστες έστειλαν email που περιείχαν κακόβουλο κώδικα για να μπορέσουν να διεισδύσουν στους υπολογιστές της εταιρείας, και κατάφεραν να αποσπάσουν τους κωδικούς εισόδου στα συστήματα» κατά το δημοσίευμα.

Χάκερ από τη Ρωσία κατάφεραν να διεισδύσουν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των ΗΠΑ μέσω των υπολογιστών εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βερμόντ, σύμφωνα με την Washington Post.

Την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να απελαθούν 35 Ρώσοι διπλωμάτες, καθώς όπως ο ίδιος υποστήριξε επιδίδονταν σε κατασκοπεία κι επέβαλε κυρώσεις σε στελέχη από δύο ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, σε αντίποινα για τις κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικούς πολιτικούς οργανισμούς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, κάτι για το οποίο η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Μόσχα.

«Το αμερικανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, η λειτουργία του οποίου βασίζεται σε δίκτυα υπολογιστών, παρακολουθείται στενά καθώς οι επιθέσεις εναντίον του θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία νοσοκομείων καθώς και των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων» ανέφερε ακόμη η Washington Post.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου