Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Δραματικές εξελίξεις: Τεχεράνη και Άγκυρα σε κοινή στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων


Το Ιράν προειδοποίησε την ιρακινή επαρχία του Κιρκούκ ευθέως με επέμβαση ευθυγραμμιζόμενο απόλυτα με την "γραμμή" της Αγκυρας στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν τον επόμενο μήνα, τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν "προκλητικό, απαράδεκτο και αφόρητο".

"Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν προειδοποιεί εναντίον αυτής της κακής απόφασης η οποία συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ και υπογραμμίζει εκ νέου ότι κάθε εξέλιξη που δημιουργεί νέες κρίσεις στην περιοχή και στα σύνορα των γειτόνων του Ιράκ θα είναι αφόρητη" τονίζει η ιρανική ανακοίνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 2.000 Ιρανοί "Φρουροί της Επανάστασης", πρόκειται να διατεθούν σε πρώτη φάση από την Τεχεράνη μαζί με τις ιρακινές (επίσης σιιτικές στην μεγάλη τους πλειοψηφία), δυνάμεις για την "επιβολή της τάξης στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ηδη η Τουρκία έχει συμφωνήσει για κοινές επιχειρήσεις με το Ιράν κατά των Κούρδων στην διάσκεψη της Αστάνα, όπου συμμετείχε και η Ρωσία.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε το περιεχόμενο της σχετικής συμφωνίας στην Αστάνα του Καζακστάν, η οποία αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε απλά την αποδοχή του Ιράν, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι θα είναι κοινή επιχείρηση με το Ιράν!

Το οποίο επίσης έχει κάθε συμφέρον να μην δημιουργηθεί κουρδικό κράτος στην Βόρεια Συρία, αλλά και στο βόρειο Ιράκ: Οι Κούρδοι στο βορειοδυτικό τμήμα του Ιράν είναι το επόμενο τμήμα του "μεγάλου Κουρδιστάν" μαζί με αυτό της Τουρκίας, φυσικά.

Και βέβαια θα είναι ένα κράτος το οποίο θα εξαρτάται απόλυτα όχι μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά και από το Ισραήλ, τον μεγάλο εχθρό και αντίπαλο του Ιράν στην περιοχή.

"Η κοινή στρατιωτική επιχείρηση (στην Συρία) με το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ερντογάν, και συνέχισε: "Εχουμε ήδη μελετήσει τις λεπτομέρειες του κοινού σχεδίου με την Τεχεράνη. Η ιρανική πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ (σ.σ.: εννοεί οι Κούρδοι του Ιράν) προκαλεί ζημιές. Αυτές οι ζημιές μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με βάση την αλληλεγγύη των δυο χωρών. Θα πραγματοποιήσουμε τις προετοιμασίες μας με αυτό το σκεπτικό".

Οι δηλώσεις έρχονται λίγο μετά την ιστορική επίσκεψη του Ιρανού επιτελάρχη στην τουρκική πρωτεύουσα και πλέον το μπλοκ των δυνάμεων στην περιοχή, αρχίζει και σχηματοποιείται ειδικά μετά την σημερινή αιφνιδιαστική κίνηση, όπου οι Κούρδοι της περιοχής του Όρους Σενγκάλη-Σίντζαρ, στο βόρειο Ιράκ, προχώρησαν στην ανακήρυξη της αυτονομίας τους: Τουρκία, Ιράν, Συρία και Ιράκ από την μία πλευρά με την Ρωσία, θεωρητικά "ουδέτερη" αλλά ουσιαστικά να δίνει την "ευλογία" της στην όλη επιχείρηση (δεν θέλει κουρδικό κράτος υπό τις ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή) και ΗΠΑ, Ισραήλ, Κούρδοι από την άλλη πλευρά.

Το συμβούλιο της επαρχίας του Κιρκούκ,που διοικητικά υπάγεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης, αλλά πρακτικά βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τοπικής κυβέρνησης του iρακινού Κουρδιστάν, τάχθηκε σε ψηφοφορία η οποία διεξήχθη την Τρίτη υπέρ της συμμετοχής στο δημοψήφισμα, απόφαση την οποία η ιρακινή κυβέρνηση κατήγγειλε ως παράνομη και αντισυνταγματική.

Στο δημοψήφισμα, το οποίο προβλέπεται να γίνει την 25η Σεπτεμβρίου, θα τεθεί το ερώτημα της ανεξαρτησίας του ιρακινού Κουρδιστάν, νυν αυτόνομης περιφέρειας του βόρειου Ιράκ. Πολλές άλλες χώρες - συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας και του Ιράν, δυο γειτονικών με το Ιράκ κρατών που έχουν μεγάλες κουρδικές μειονότητες - εναντιώνονται στη διεξαγωγή του, όπως και τα Ηνωμένα Έθνη, μολονότι το αποτέλεσμά του δεν θα είναι νομικά δεσμευτικό.

"Το συμβούλιο της επαρχίας του Κιρκούκ πήρε μια κακή απόφαση, αυτή αποτελεί πρόκληση και είναι απαράδεκτη", έκρινε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν "επικίνδυνο".

"Δεν θα επιτρέψει να επιλυθούν τα υπαρκτά προβλήματα και θα πλήξει τη δυνατότητα της εθνικής κυβέρνησης του Ιράκ να συνεχίσει να καταγάγει νίκες έναντι της τρομοκρατίας", υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Μπαχράμ Γασεμί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου