Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

«Κυνήγι μαγισσών» από το «βαθύ» αμερικανικό κράτος κατά Ν.Τραμπ: Στο στόχαστρο του FBI ο ομογενής Γ. Παπαδόπουλος


Μεγάλες διαστάσεις παίρνει στις ΗΠΑ η απόφαση του FBI να απαγγείλει κατηγορίες για ψευδορκία στον ομογενή Γιώργο Παπαδόπουλο ο οποίος είχε διατελέσει σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει το NBC και στο πλαίσιο της έρευνας του FBI για ρωσική παρέμβαση στα αμερικανικές εκλογές,  ο ελληνικής καταγωγής, σύμβουλος του Τραμπ παραδέχθηκε την ενοχή του για ψευδορκία του σε ομοσπονδιακούς πράκτορες που εργάζονται με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μόλερ (Robert Mueller).

O Γ.Παπαδόπουλος, δήλωσε ένοχος στις 5 Οκτωβρίου σε μία κατηγορία για ψευδορκία προς πράκτορες του FBI, για τη φύση των διαδράσεών του με «ξένους» που πίστευε πως είχαν στενούς δεσμούς με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ρωσίας. Η δήλωση ενοχής, αποσφραγίστηκε σήμερα. .


Όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα  "Εθνικός Κύρηξ" ο   Γ. Παπαδόπουλος, είναι το πρώτο πρόσωπο που αντιμετωπίζει ποινική δίωξη σε σχέση με διάδραση συνεργατών της εκστρατείας Τραμπ με Ρώσους ενδιάμεσους, προεκλογικά το 2016.

Ο ίδιος ήταν μέλος της ομάδας Εξωτερικής Πολιτικής. Αλλά σύμβουλοι του Τραμπ λέμε πως είχε περιορισμένο ρόλο στην εκστρατεία και δεν είχε πρόσβαση στον κ. Τραμπ.

Yπενθυμίζεται πως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιήλθαν σε γνώση της εφημερίδας «Washington Post» το καλοκαίρι καταδείκνυαν ότι ο ομογενής σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Γιώργος Παπαδόπουλος κατέβαλε προσπάθειες να φέρει σε επαφή τον Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και ακόμα και με τον ίδιο τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οπως ανέφερε η «Washington Post», τρεις ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τα μέλη της ομάδας Εξωτερικής Πολιτικής της προεκλογικής του εκστρατείας, τον Μάρτιο του 2016, ο Γιώργος Παπαδόπουλος («ο νεότερος από τους συμβούλους του», όπως σημειώνει η εφημερίδα) έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε επτά στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας υπό τον τίτλο: «Συναντήσεις με ρωσική ηγεσία – Συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν».

O Γιώργος Παπαδόπουλος προσφερόταν να διευθετήσει «μια συνάντηση μεταξύ της πλευράς Τραμπ και της ρωσικής ηγεσίας για να συζητηθούν οι αμερικανορωσικές σχέσεις υπό τον πρόεδρο Τραμπ», σύμφωνα με τα όσα περιέχονται σε αυτά τα μηνύματα τα οποία διαβάστηκαν στην «Washington Post».

Η πρόταση αυτή προκάλεσε μια ανησυχία στο στρατηγείο του Τραμπ, στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Ο συμπρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας, Σαμ Γκλόβις έγραψε ότι κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να ενημερωθούν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ προτού γίνουν οι όποιες κινήσεις.

Ενας άλλος σύμβουλος του Τραμπ, ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Τσαρλς Κούμπικ, επεσήμανε ότι ίσως υπήρχαν νομικά ζητήματα γύρω από την υπόθεση, καθώς ίσως παραβιαζόταν ο νόμος που είχε να κάνει με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αλλά και ο Νόμος Λόγκαν, που απαγορεύει Αμερικανούς πολίτες να έχουν διαπραγματεύσεις με ξένες κυβερνήσεις χωρίς να υπάρχει προηγούμενη εξουσιοδότηση.

Αλλά ο Παπαδόπουλος, ένας εθελοντής, όπως επεσήμανε η «Washington Post» της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με ελάχιστη εμπειρία στην εξωτερική πολιτική, επέμεινε. Μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου του 2016, ο Παπαδόπουλος, που πάντα όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτο-περιγράφεται ως σύμβουλος Ενέργειας, έστειλε τουλάχιστον μισή ντουζίνα αιτήματα για τον Τραμπ ή για τα μέλη της ομάδας του, προκειμένου να επιτύχει συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους.

Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την προσπάθεια αυτή ήταν ο τότε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.

Οι ανταλλαγές αυτές των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μεταξύ των περισσότερων από 20.000 σελίδες εγγράφων που η εκστρατεία Τραμπ παρέδωσε σε επιτροπές του Κογκρέσου αυτόν τον μήνα.

Η επιλογή των emails του Παπαδόπουλου διαβάστηκαν στην «Washington Post» από ένα άτομο με πρόσβαση σε αυτά.

Ο Παπαδόπουλος εμφανίζεται από το δείγμα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ως μια νέα και αινιγματική φιγούρα στην εξέταση των επαφών της εκστρατείας Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και εκπροσώπους τους κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016, που τώρα είναι το αντικείμενο μιας έρευνας ειδικού συμβούλου.

Δεν είναι σαφές, όπως ανέφερε το δημοσίευμα, εάν ο Παπαδόπουλος ενεργούσε ως ενδιάμεσος για τη ρωσική κυβέρνηση, αν και ο ίδιος δήλωσε στους αξιωματούχους της εκστρατείας Τραμπ ότι ήταν. Ενώ τα μηνύματα δείχνουν την προθυμία του να ενισχύσει τις συνδέσεις της εκστρατείας Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση, ο Παπαδόπουλος δεν διευκρινίζει σε αυτούς γιατί αυτό θα ήταν προς το συμφέρον του Τραμπ να το πράξει.

Οι παρακλήσεις του φαίνεται ότι είχαν δημιουργήσει μεγαλύτερη ανησυχία παρά ενθουσιασμό στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία εκείνη την εποχή έψαχνε για να σφραγίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Ωστόσο, η εσωτερική αντίσταση στα αιτήματα του Παπαδόπουλου έρχεται σε αντίθεση με τα άλλα ανοίγματα που συνεργάτες του Τραμπ έκαναν προς τη Ρωσία εκείνη την εποχή.

Τρεις μήνες αφότου ο Παπαδόπουλος ανέφερε τη δυνατότητα μιας συνάντησης μεταξύ Τραμπ και Πούτιν, ο γιος του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία με επικεφαλής μια Ρωσίδα δικηγόρο που προσφερόταν να τους δώσει ζημιογόνες πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον.

Ο Μάναφορτ πήρε μέρος σε αυτή τη συνάντηση στον Πύργο Τραμπ, τον Ιούνιο του 2016 μια συνάντηση που τώρα βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Ρόμπερτ Μόλερ, του ειδικού συμβούλου που ερευνά το θέμα της Ρωσίας.

Ωστόσο, τα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκαλύπτουν ότι ο Μάναφορτ είχε απορρίψει το αίτημα του Παπαδόπουλου μόλις τον προηγούμενο μήνα για να υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων.

Τον Ιούλιο του 2016 πάλι δύο μήνες αργότερα, ο Τζεφ Σέσιονς, τότε γερουσιαστής και ανώτερος σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Τραμπ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ.

Και, επίσης, τον Ιούλιο, λίγες εβδομάδες αφότου ο Παπαδόπουλος ζήτησε από τους ανωτέρους του για το αν άλλοι σύμβουλοι της καμπάνιας θα μπορούσαν να αποδεχθούν κάποιες από τις προσκλήσεις των Ρώσων, ο Κάρτερ Πέιτζ, ένας άλλος σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Τραμπ, μίλησε σε ρωσικό πανεπιστήμιο της Μόσχας. Ο Πέιτζ δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι έκανε το ταξίδι ανεξάρτητα από την εκστρατεία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου