Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Αισιόδοξος ο Πρόεδρος της Eurobank για την έκβαση των stress tests


Τρία σημαντικά θέματα που θα επηρεάσουν άμεσα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, παρέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, Νίκος Καραμούζης, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών. 

Πρώτον, η εφαρμογή του IFRS 9 που αναμένεται να έχει αντίκτυπο ύψους 5-5,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα διαχυθεί σε διάστημα 5ετίας, "οπισθοβαρώς", δεύτερον η ολοκλήρωση του λεγόμενου Trouble Asset Review (TAR) από τον SSM και τρίτον το stress test που ξεκίνησε μόλις με την αποστολή των πρώτων στοιχείων στον SSM.

Η εφαρμογή του IFRS 9, για το οποίο είπε ότι η προσωπική του αίσθηση είναι ότι το αντίκτυπο θα είναι μεταξύ 5-5,5 δισ. ευρώ, που θα μοιραστεί σε μια πενταετία «οπισθοβαρώς». 


Η ολοκλήρωση του Trouble Asset Review από τον SSM, 

Το stress test που ξεκίνησε μόλις τις προηγούμενες ημέρες, με την αποστολή των πρώτων στοιχείων

O κ. Καραμούζης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα stress tests, επισημαίνοντας τις διαφορές με το 2015. Όπως εκτιμά, οι μακροοικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες είναι αρκετά καλύτερες, οι μικροοικονομικές προοπτικές είναι βελτιωμένες και η αρχική θέση των τραπεζών αναφορικά με τη ρευστότητα και τα κεφάλαια έχουν βελτιωθεί, ενώ μειωμένο κατά περισσότερα από 10 δισ. ευρώ, είναι το αρχικό επίπεδο των NPEs.

Επιπλέον, οι ελληνικές τράπεζες διατηρούν μεγάλα κέρδη προ προβλέψεων, περίπου 4 δισ. ευρώ, συνεπώς σε τριετή βάση έχουν επιπλέον "μαξιλάρι ρευστότητας" 12 δισ. ευρώ εάν χρειαστούν επιπλέον προβλέψεις.

Σύμφωνα με τον κ. καραμούζη, το 62% του χαρτοφυλακίου των NPEs έχει εγγυήσεις κυρίως από το real estate, ενώ οι τράπεζες αναμένεται να δείξουν σημαντικές βελτιώσεις στο δ’ τρίμηνο σε ό,τι αφορά το σχηματισμό NPEs και NPLs.

Αναφερόμενος στο καλοκαίρι του 2015, όταν ξεκίνησε η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, όταν η εξάρτηση από τον ELA ήταν 86 δισ. ευρώ και σήμερα 16 δισ. ευρώ, τόνισε πως τα παραπάνω, δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα των stress tests ή του TAR αλλά δίνεται η αίσθηση ότι το σημείο εκκίνησης είναι καλύτερο.

ΠΗΓΗ: economy354.gr
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου