Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τα...άδυτα της ΜΙΤ

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT άνοιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της τις πόρτες του μουσείου της για τη τουρκική εφημερίδα daily Hurriyet, επιτρέποντας μία μοναδική ματιά στα εκθέματά της. 


Κοριοί κρυμμένοι σε τακούνια παπουτσιών, σαπούνια, ζυγαριές, στυλό και γραβάτες είναι μόνο ένα μέρος του κατασκοπευτικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του τέλους του Ψυχρού Πολέμου από την ΜΙΤ. 

Τα αντικείμενα αυτά θεωρούνται ιστορικά κειμήλια από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία ωστόσο δεν χαρακτηρίζει μουσείο τις εγκαταστάσεις όπου εκτίθενται.  

Η MΙT ιδρύθηκε το 1965 για να αντικαταστήσει την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας που ιδρύθηκε  το 1926. 

Η Hurriyet ζήτησε να ξεναγηθεί στο κτίριο και η απάντηση της MIT ήταν θετική. Το γεγονός ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών διαθέτει αυτού του είδους το μουσείο, είχε γίνει γνωστό από την 85η επέτειο ίδρυσής της, το 2011. 

Ωστόσο, τώρα είναι η πρώτη φορά που άνοιξε τις πόρτες του. Ο κατασκοπευτικός εξοπλισμός που επιτρέπεται να δει το κοινό, βρίσκεται πίσω από γυάλινες προθήκες στο μουσείο. 
O Εξοπλισμός που θεωρείται «άκρως απόρρητος», αντίθετα, φυλάσσεται σε κλειδωμένα δωμάτια. Σύμφωνα με αξιωματούχο της MIT σε αυτά τα αντικείμενα έχει πρόσβαση μόνο το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της υπηρεσίας. 

Η MIT επέτρεψε στη daily Hurriyet να φωτογραφήσει τα αντικείμενα, αλλά δεν μοιράστηκε με την εφημερίδα τις ιστορίες που κρύβονται πίσω  από αυτά.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου