Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Είδαν ότι πουλάμε..ήρθαν κι οι Σκοπιανοί!

Οι Σκοπιανοί θέλουν να… επενδύσουν στον λιμένα Θεσ/νίκης!

Μερίδιο των μετοχών του υπό ιδιωτικοποίηση λιμένα της Θεσσαλονίκης θέλουν να αγοράσουν οι Σκοπιανοί, μέσω του Οικονομικού Επιμελητήριου της χώρας, το οποίο και ανέλαβε να συντονίσει την προσπάθεια πολλών εταιρειών των Σκοπίων, προς τον σκοπό αυτό.

«Ενώ η διαδικασία ιδιωτικοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εταιρείες μας περιμένουν την ευκαιρία τους να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό», αναφέρει ανακοίνωση του σκοπιανού επιμελητηρίου. Η Θεσσαλονίκη, η οποία απέχει μόλις 70 χλμ. από τα σύνορα με τα Σκόπια, αποτελεί τον σημαντικότερο κόμβο επικοινωνιών στα βόρεια Βαλκάνια και σίγουρα τον σημαντικότερο για τους Σκοπιανούς, αφού μέσω του λιμένος της, διεξάγεται το 90% του εμπορίου τους.

Όταν το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε, το 2013, τη διαδικασία για την ιδωτικοποίηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Επιμελητήριο έστειλε μια ομάδα οικονομολόγων του στην Ελλάδα, για να εξετάσει τις προοπτικές. Έτσι οι Σκοπιανοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι σε θέση να διεκδικήσουν τουλάχιστον το 7% των μετοχών του Οργανισμού.


«Στις πρώτες μας επαφές συναντήσαμε έκπληξη και δυσπιστία, αλλά αυτό δεν μας αποθάρρυνε, διότι τα στοιχεία δείχνουν σαφώς την ανάγκη για τη συμμετοχή των μακεδονικών εταιρειών στη διαχείριση αυτού του περιφερειακού συγκοινωνιακού κόμβου», ανέφερε στέλεχος του σκοπιανού επιμελητηρίου.

Την ίδια ώρα το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν οκτώ προσφορές αγοράς μετοχών του Οργανισμού, μη περιλαμβανομένης και αυτής των Σκοπιανών. Ωστόσο, σε μία από τις προσφορές εμπλέκεται και η ελβετική εταιρεία, σκοπιανών όμως συμφερόντων Duferco, ενώ προσφορά έχει καταθέσει και η τουρκική εταιρεία Yilport Holding.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Θά βοηθήσει καί ή τουρκοπουστάρα ή μπουτάρω τούς γυφτοσκοπιανούς στό ξεπούλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή