Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Καμμένος: Ευρωπαϊκό ανάχωμα σε κάθε σύγχρονη απειλή η Ελλάδα


Την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2015», στην 117 πτέρυγα μάχης στην Ανδραβίδα, παρακολούθησε την Τρίτη (28/4), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 
Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις της αεροπορίας, του ναυτικού και του στρατού ξηράς, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος δυνάμεις από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Απευθυνόμενος προς την πρέσβη του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν Άμπα, που ήταν παρούσα στην Ανδραβίδα, ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που χρειάζονται οι λαοί της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου είναι ειλικρινείς σχέσεις μεταξύ τους, με υπέρβαση αδιεξόδων από το παρελθόν».
Όπως πρόσθεσε, δε, «η άμυνα της Ελλάδας δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, που είναι η βασική μας προτεραιότητα, αλλά λειτουργεί και ως ευρωπαϊκό προγεφύρωμα και ανάχωμα σε κάθε σύγχρονη απειλή».
Και συνέχισε: «Tα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, έχουν προσλάβει μία αξιοσημείωτη δυναμική, η οποία είναι φυσική απόρροια των σχέσεων των δύο λαών, της απουσίας διμερών προβλημάτων, καθώς και των σημαντικών δυνατοτήτων και ισχυρών προοπτικών της μεταξύ μας συνεργασίας.
Η Ελλάδα αποτελεί χώρα-κλειδί του περιφερειακού συστήματος ασφαλείας, διότι γνωρίζει τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και διατηρεί φιλικές σχέσεις με όλες τις πλευρές.
Η αμυντική και η εξωτερική πολιτική της χώρας αποτελούν μία αταλάντευτη πολιτική αρχών και θέσεων, που βασίζεται στην περιφερειακή συνεργασία, μέσα από το πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, αλλά και των ισότιμων διμερών σχέσεων.
Η γεωπολιτική θέση της χώρας μας αλλάζει τα τελευταία χρόνια, και έχει ιδιαίτερη σημασία η συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε ένα νέο εχθρό, που είναι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, το ισλαμικό χαλιφάτο που αναπτύσσεται ραγδαία στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ουσιαστικά την πολιτική ευθύνη, με κέντρο τη Σούδα, να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή στα πεδία της Συμμαχίας, αλλά και παράλληλα προχωρά σε στενή συνεργασία με το Ισραήλ και άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος, με την οποία από τη στιγμή που θα καθοριστεί η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, θα εφάπτεται στα νότια σύνορα.”
Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες «προχωράμε σε αμυντική συνεργασία με την Αίγυπτο και στις αρχές Ιουνίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επισκεφθεί τη χώρα. Συμφώνησα πριν από δέκα μέρες με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον κ. Σίσι, τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό των Γενικών Επιτελείων, ότι με ένα κλιμάκιο της πολεμικής αεροπορίας, με μιράζ 2000, με τα οποία ουσιαστικά πετάει και η αεροπορία της Αιγύπτου, θα κάνουμε και μία άσκηση, τις πρώτες μέρες του Ιουνίου», επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους συνεργασίες θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας ασφαλούς περιοχής που ξεκινά από την Αίγυπτο, μία χώρα που αντιστέκεται στον ισλαμικό φονταμενταλισμό και από το Ισραήλ».
Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ακόμα ότι «Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα ουσιαστικά αποτελούν ένα χώρο που μπορεί να είναι το νέο αμυντικό δόγμα, το οποίο μπορεί να προεκταθεί και προς το Βορρά, προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία -κάτι που θα επιδιώξει η Ελλάδα- και σε συνεργασία με μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής». Ήδη, προσέθεσε, «ξεκινήσαμε μία συνεργασία με τον Εμίρη και την Πολεμική Αεροπορία του Άμπου Ντάμπι, ενώ η Πολεμική Αεροπορία των Εμιράτων ήδη εκπαιδεύεται μαζί με Έλληνες πιλότους».
Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας «είναι ιδιαίτερα σημαντική και δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά ότι είμαστε οι μόνοι που -από την πρώτη στιγμή- ισχυριζόμαστε ότι χρειάζονται αυτές οι συνεργασίες», επισήμανε ακολούθως ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως «βεβαίως και είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είμαστε στενοί σύμμαχοι με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είμαστε σύμμαχοι με το Ισραήλ, είμαστε σύμμαχοι με την Αίγυπτο, είμαστε σύμμαχοι και συνομιλούμε με αραβικές χώρες, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ίδιοι τρομοκράτες που χτύπησαν στη Βοστόνη, κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου, πριν από λίγα χρόνια, είναι οι ίδιοι τρομοκράτες που χτύπησαν και το κέντρο της Μόσχας». Μάλιστα όπως τόνισε ο Πάνος Καμμένος, «η Ελλάδα θα πάρει πρωτοβουλίες για διεθνείς συνεργασίες απέναντι σε αυτή την κοινή απειλή».
Απευθυνόμενος προς τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, ο υπουργός ανέφερε πως «παρακολουθώντας από κοντά την άσκηση "Ηνίοχος 2015", νοιώθω ικανοποίηση και μια βεβαιότητα ότι η φύλαξη των συνόρων μας, η φύλαξη της αξιοπρέπειας της πατρίδος είναι σε ικανότατα χέρια». Και κατέληξε: «Η άρτια εκπαίδευσή σας και η ικανότητα συντονισμένης δράσης των αεροπορικών μονάδων, τόσο με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων μας Συνάμεων, όσο και με τις συμμαχικές αεροπορίες, δείχνει ξεκάθαρα το υψηλό επίπεδο του εθνικού μας αμυντικού συστήματος, δείχνει το αξιόμαχο των ελληνικών όπλων, την υψηλή μαχητική ισχύ των ενόπλων μας δυνάμεων και το ακμαίο φρόνημα των στελεχών μας».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου