Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Οι εταιρείες που θα ψάξουν για πετρέλαιο στον Πατραϊκό κόλπο


Στα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ και την Edison μεταβιβάζονται τα αποκλειστικά δικαιώματα της Petroceltic για έρευνες στην περιοχή του Δ. Πατραϊκού καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταίρων του επιχειρηματικύ σχήματος.

Όπως ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια, «ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταίρων του επιχειρηματικού σχήματος, που κατέχει αποκλειστικά δικαιώματα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων την περιοχή του Δ. Πατραϊκού κόλπου. Συμφωνήθηκε η μεταβίβαση του συνόλου των δικαιωμάτων της Petroceltic Resources Plc (33 1/3%) εξ ημισείας στους άλλους δύο εταίρους».

Πλέον «το επιχειρηματικό σχήμα διαμορφώνεται σε Ελληνικά Πετρέλαια Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων Δ. Πατραϊκού κόλπου Α.Ε. 50% (διαχειριστής) και Edison International SpA 50%».

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Γρηγόρης Στεργιούλης, «μετά την πρόθεση της Petroceltic Resources να μεταβιβάσει το σύνολο των δικαιωμάτων της στην περιοχή του Δ. Πατραϊκού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Όμιλος ΕΛΠΕ συμφώνησε να αποκτήσει το ήμισυ αυξάνοντας τα δικαιώματα του σε 50%, ενώ το ίδιο έπραξε και ο άλλος εταίρος μας η Edison.

Τόνισε δε, μεταξύ άλλων, ότι οι ερευνητικές εργασίες στην περιοχή του Πατραϊκού συνεχίζονται απρόσκοπτα χωρίς καθυστερήσεις, στοχεύοντας στην ανακάλυψη πετρελαίου στην περιοχή το ταχύτερο δυνατόν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου