Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Θ.Δρίτσας: ''Υπαρκτός ο κίνδυνος εγκλωβισμού προσφύγων στην Ελλάδα''


Τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi, υποδέχθηκε σήμερα στο υπουργείο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο ζήτημα της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και στις προσπάθειες και ενέργειες του Λιμενικού Σώματος να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό και ανθρωπιστικό τρόπο στις νέες συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο.

Όταν ρωτήθηκε για την εμβέλεια των περιπολιών, τόνισε πως το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή επιχειρεί σε πάνω από 25 νησιά και όχι μόνο στα πέντε μεγάλα, που διαθέτουν hotspots.

Ο κ. Δρίτσας έκανε ειδική αναφορά στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών στα νησιά, ενώ  μίλησε και για το συνολικότερο σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, αναφορικά με τα προαναχωρησιακά κέντρα που οργανώνονται, τόσο στα νησιά όσο και στην ενδοχώρα, αλλά και στα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν κατά την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Grandi αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας και ειδικότερα του Λιμενικού Σώματος, που, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος στη χθεσινή του επίσκεψη στη Λέσβο, «επιχειρεί με εξαιρετικό επαγγελματισμό και ανθρωπισμό στις διασώσεις προσφύγων και μεταναστών».

Ο Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Οργανισμού στην Ελλάδα όσον αφορά  στους τρόπους διαχείρισης της αυξημένης πίεσης που αντιμετωπίζει η χώρα από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές,

Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ως υπαρκτό τον κίνδυνο «εγκλωβισμού προσφύγων στην Ελλάδα», τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τη σημασία να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό, ως ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα, σύμφωνα με όσα επιτάσσει η Συνθήκη της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της Υ.Α. και Περιφερειακός Συντονιστής για την Προσφυγική Κρίση κ. Vincent Cochetel, ο Αντιπρόσωπος της Υ.Α. στην Ελλάδα κ. Philippe Leclerc, η Επικεφαλής του τομέα Επικοινωνίας, Ενημέρωσης και Εκπρόσωπος Τύπου του Ύπατου Αρμοστή κα. Melissa Fleming, ο Ειδικός Βοηθός του Ύπατου Αρμοστή κ. Christian Baureder.

Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιάννης Θεοτοκάς, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού κ. Γεράσιμος Δόντας, ο Κλαδάρχης Α΄ Υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Καραγεωργόπουλος Ιωάννης και ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού κ. Οδυσσέας Καμπόλης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου