Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Αντιδράσεις στην Αλβανία για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έδωσε συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση όπου μίλησε για τις συνομιλίες με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Είπε ότι στις συνομιλίες με την Αλβανία συζητήθηκε επίσης η συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων. Ο Κοτζιάς δήλωσε ότι η Αλβανία δέχθηκε την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια από την ελληνική ακτή, το μέγιστο όριο που επιτρέπει η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Η Αλβανία αναγνώρισε την επέκταση των ελληνικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Ελπίζουμε η συμφωνία να υπογραφεί τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Η Αλβανία θα διορθώσει, επίσης τα σχολικά εγχειρίδια», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.


Ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση, Πετρίτ Βασίλι, αντέδρασε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Νίκου Κοτζιά.

Στη σελίδα του στο Facebook, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα , προέβη σε επίθεση προς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα ζητώντας την παραίτησή του.

Τον κατηγόρησε για ψέματα προς το λαό, τόσο στο θέμα αυτό όσο και στο λεγόμενο ζήτημα των "αλβανοτσάμηδων.".

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον  Ντριτάν Ντιμιράι, πρώην υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας που κατηγόρησε την κυβέρνηση δια αδιαφανείς πρακτικές, καταφέρθηκε και κατά του υπουργού Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι ότι απέφυγε χθες στην συνέντευξή του στην τηλεόραση να αναφερθεί στο ζήτημα των 12 μιλίων που έγιναν αποδεκτά από την Αλβανία.

Ο Έντι Ράμα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα απάντησε στις δηλώσεις σχετικά με τη συμφωνία για τη Συμφωνία για τη Θάλασσα με την Ελλάδα.

Τους χαρακτήρισε  τους επικριτές του, ως όψιμους πατριώτες που προσπαθούν να αμαυρώσουν την κυβέρνηση, χωρίς να έχουν δει ακόμη ποια είναι αυτή η συμφωνία την οποία κατακρίνουν.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι συμφωνίες με την Ελλάδα σε θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες επί εβδομήντα χρόνια είναι προς το συμφέρον όλων των Αλβανών.

http://www.echedoros-a.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου