Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Tο ΣτΕ ανοίγει τον... δρόμο για την υποθαλάσσια σήραγγα Πέραμα-Σαλαμίνα


Ένα όνειρο για πολλούς κατοίκους της Σαλαμίνας έρχεται ακόμα πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Μετά από απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας άνοιξε τον δρόμο για την κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων στη Σαλαμίνα.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (222/2018) απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ» ο οποίος ζητούσε την ακύρωση ως αντισυνταγματικής και παράνομης της υπουργικής απόφασης για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου και την προκήρυξη της α΄ φάσης του σχετικού διαγωνισμού.

Το επίμαχο έργο εντάσσεται στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής για το οποίο ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) έχει προβεί στην εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποθαλάσσια σήραγγα έχει μήκος περίπου 3 χλμ. και περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι στο μήκος στα 14,5 χλμ. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται στην β΄ φάση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου